Everton er i kjempetrøbbel. Foto: Peter Byrne/PA via AP / NTB

Krisestarten fortsatte for Everton i overtidskollaps – Ajer skadet i Brentfords målfest

Everton var i ferd med å reise seg etter en marerittstart på Premier League. I stedet endte kampen mot Bournemouth i en voldsom kollaps da 2-0 ble til 2-3 i avslutningen.

Av NTB | 31.08.2024 18:14:51

Sport: Everton innledet ligasesongen med to strake tap og 0-7 i målforskjell. Hjemme på Goodison Park lørdag så situasjonen lenge ut til å lysne, men i stedet fikk krisepraten ny næring etter en fæl avslutning på kampen.

Forsvarsveteranen Michael Keane og spissen Dominic Calvert-Lewin scoret hver sin gang for Everton tidlig i oppgjøret, og det var de eneste scoringene på Merseyside fram til nesten 87 minutter var spilt.

Da raknet det aller meste for hjemmelaget. Antoine Semenyos satte inn reduseringen til 1-2, og to minutter på overtid utlignet Lewis Cook med hodet.

Sju minutter var lagt til, og Bournemouth fortsatte med å skape sjanser mot et Everton-lag i full oppløsning. Seks minutter etter at kampuret hadde passert 90 minutter brøt jubelen løs hos bortefansen på ny.

Luis Sinisterra satte hodet på et innlegg fra Justin Kluivert, og Everton-keeper Jordan Pickford måtte se ballen suse i nettet bak seg.

Hjemmefansen trodde nok knapt det de så.

Den sene snuoperasjonen betyr at Bournemouth er ubeseiret etter tre kamper, mens Everton er tabelljumbo i Premier League.

Kristoffer Ajer og Brentford kunne på sin side juble for en sterk 3-1-seier mot Southampton. For Ajer endte imidlertid oppgjøret med skade bare dager før han skal på landslagssamling.

Romerikingen måtte byttes ut allerede i første omgang og tok seg til ankelen da han ruslet av banen.

Bryan Mbeumo ble dagens mann for Brentford med sine to scoringer.