Manchester United-spillerne protesterte massivt mot straffesparkavgjørelsen i London. Foto: John Walton / PA via AP / NTB

Kraftige reaksjoner etter nytt United-tap: – Feil anvendelse av VAR

Erik ten Hag sliter med å knekke London-koden som Manchester United-sjef. Søndag sløste nederlenderens mannskap voldsomt med sjansene da de tapte 1-2 etter VAR-dramatikk.

Av NTB | 27.10.2024 17:19:42

Sport: Manchester United har slitt stort borte mot hovedstadslagene siden Ten Hag tok over treneransvaret i klubben. Med tap mot West Ham har kun to av nederlenderens turer til London endt med seier. Begge gangene har Fulham vært motstander.

For Manchester United var det lite som stemte foran mål i London, men helt på tampen scoret Casemiro 1-1. Like før slutt gikk Danny Ings ned i sekstenmeteren, og dommeren ble til slutt bedt om å se situasjonen på VAR-skjerm. West Ham fikk til slutt straffe, og fra krittmerket var Jarrod Bowen sikker.

Ekspertene mente at straffesparket aldri skulle vært dømt.

– Jeg sliter med å se at det er en klar feil fra dommeren. Jeg synes ofte at det er en god temperaturmåler om spillerne roper på straffe eller ikke. For meg ser det ut som det er en ren kollisjon. Jeg synes det er rart, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås.

– VAR skulle komme for å styrke autoriteten til dommeren. Det gjør det ikke her. Jeg mener ikke det er i nærheten av å være nok (til å gripe inn). Det er ingen som krever en straffe, sa Jan Åge Fjørtoft.

– Jeg synes det er feil anvendelse av VAR, skjøt Nils Johan Semb inn.

Gjestenes sjansesløseri toppet seg da Diogo Dalot skjøt over og utenfor på åpent mål etter en drøy halvtime. Portugiseren rundet West Ham-keeper Lukasz Fabianski, men høyrebacken bommet utrolig nok på mål.

– Det er helt ubegripelig. Jeg tror det er filmtriks når jeg ser det om igjen, sa Viaplay-ekspert Tjærnås.

Nyervervelsen Crysencio Summerville scoret West Hams 1-0 mål med et drøyt kvarter igjen å spille. Den tidligere Leeds-spilleren skled et Danny Ings-innlegg i mål.

Også Rasmus Højlund og Fernandes var farlig frampå, men West Ham slapp med skrekken.

– Har West Ham satt seg fast i London-trafikken? spurte Viaplay-ekspert Jan Åge Fjørtoft på X.

Like før pause traff vertene metallet for andre gang. Et hjørnespark traff hodet til Edson Álvarez, men mexicaneren ble reddet av tverrliggeren. På overtid av førsteomgangen fikk Casemiro pannebrasken på et Christian Eriksen-frispark, men Fabianski stanset forsøket mesterlig.

Etter pause var begge lagene farlig frampå, men Summervilles scoring brakte West Ham i føringen etter 74 minutter. Sju minutter senere utlignet Casemiro, før Bowen avgjorde for West Ham like før slutt.

Manchester United får besøk av Leicester i ligacupen om tre dager. Neste søndag venter Chelsea på Old Trafford.

West Ham og Julen Lopetegui har vunnet tre av sesongens ni første ligakamper.

Han fikk støtte fra sine kolleger.

I åpningsminuttene fikk Alejandro Garnacho to store muligheter til å sende gjestene i føringen. Først hamret argentineren ballen i tverrliggeren, før han kort tid senere skjøt utenfor etter å ha blitt spilt gjennom av kaptein Bruno Fernandes.

Ten Hag har vært gjenstand for mye kritikk siden han ble ansatt som Manchester United-sjef sommeren 2022. I løpet av nederlenderens to første år på Old Trafford har rødtrøyene vunnet både liga- og FA-cupen, men fjorårets åttendeplass i Premier League lempet stort press på den tidligere Ajax-sjefen.