Sander Sagosen måtte ut med skade da Kolstad møtte Zagreb i mesterligaen onsdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Kolstad slo Zagreb tross Sagosens skulderskade – høstens første CL-poeng

Sander Sagosen pådro seg en skulderskade og ble sendt til sykehus for undersøkelse, men Kolstad vant likevel mesterligakampen mot Zagreb 29-25.

Av NTB | 25.09.2024 20:21:14

Sport: Med en sterk 2. omgang tok Kolstad sesongens første mesterligapoeng etter klare tap i de to første kampene. Laget fikk revansj mot Zagreb etter to tap i CL-gruppespillet forrige sesong.

– Det føles veldig godt, og det er fortjent. Vi vant et slagsmål, og det synes jeg er artig, sa Kolstad-trener Christian Berge til TV 2.

Sagosen dominerte innledningsvis og scoret med sine tre første avslutninger da Kolstad skaffet et grep om kampen. Han hadde også tre assist.

I det 11. minutt var det knuffing mellom ham og gjestenes strekspiller Roko Trivkovic i et Zagreb-angrep. Etter at Torbjørn Bergerud reddet avslutningen, var Sagosen i ferd med å plukke opp ballen da Trivkovic dyttet ham i ryggen og han falt forkjært på høyre skulder.

Han gikk ut med tydelige smerter og forsvant noe senere i garderoben.

– Han er på sykehuset og tar bilde. Vi får se hva de viser, sa fysioterapeut Tommy Remen til TV 2 etter kampen.

Utligningsmålet ble scoret av keeper Matej Mandic i tomt mål etter at et underarmsskudd fra Benedikt Oskarsson gikk rett utenfor.

Kolstad havnet under igjen tidlig i 2. omgang, men som i den første omgangen vendte laget til ledelse. Zagreb kom tilbake flere ganger, men var à jour for siste gang på 22-22.

Tre Kolstad-mål på rad ga 25-22, og den ledelsen ga laget aldri fra seg.

Bergerud sto for mange redninger da Kolstad åpnet poengkontoen i gruppe B.

Kolstad tapte klart i sine to første mesterligakamper, hjemme mot Barcelona og borte mot Magdeburg. Trønderklubben var eneste poengløse lag i sin gruppe etter de to første rundene, men rettet på det onsdag.

Kolstad lå bak til 2-3, men scoret så fire mål på rad og ledet 6-3. Laget holdt på ledelsen utover i første omgang og hadde 13-8 fem minutter før pause, men så gikk det i stå. Zagreb scoret fem ganger på rad og gikk til pause med 13-13.

Sigvaldi Björn Gudjonsson ble den store spilleren offensivt med 11 scoringer på 13 avslutninger.