Sander Sagosen og Kolstad kom ofte bakpå mot Aitor Arino Bengoechea og Barcelona i Trondheim Spektrum onsdag. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Kolstad fikk bank av mektige Barcelona – løftet seg stort etter pause

Kolstad ble flere nummer for små før pause og røk på 30-35-tap mot Barcelona i sesongens første gruppespillskamp i mesterligaen i håndball.

Av NTB | 11.09.2024 20:19:52

Sport: Nesten 8000 tilskuere i Trondheim Spektrum fikk se et bortelag i godt driv i de første 30 minuttene. Kolstad-trener Christian Berge slet med å finne mottrekk mot de fotrappe spanjolene.

Sander Sagosen sendte Kolstad i føringen med 1-0-scoringen fra distanse. Det var også den eneste gangen at hjemmelaget var i ledelsen i kampen. Motstanderen koblet raskt grepet og dro jevnt ifra. Til pause ledet Barcelona hele 20-13 og var best i alle faser av spillet. Ikke minst var de klart mest effektiv i angrep.

Kolstad kunne ikke ha fått en tøffere start på gruppespillet. Barcelona er regjerende vinner av mesterligaen etter finaleseieren over Aalborg 9. juni. Klubben har vunnet Champions League hele 12 ganger.

Barcelona har kanskje verdens beste målvaktpar i den spanske landslagskeeperen Perez de Vargas, og ikke minst danskenes toppkeeper og nye yndling Emil Nielsen. Sistnevnte fikk tillit fra start mot Kolstad og sto fram med tre klare klasseredninger allerede før det var spilt åtte minutter.

I den andre kampen i gruppe B vant Aalborg 38-31 over Nantes. Der scoret Sebastian Barthold seks og Kristian Bjørnsen ett mål.

Kolstad har startet sesongen med to seirer i eliteserien. Barcelona har hatt en sterk høst med seier i den iberiske supercupen og i den spanske supercupen.

Kolstads neste kamp i mesterligaens gruppespill er borte mot tyske Magdeburg 19. september. Seks dager senere venter Zagreb i ny hjemmekamp.

I 2. omgang kom Kolstad langt mer med, og etter 13 forrykende minutter var de plutselig bare to mål bak på stillingen 23-25. Kolstad vant 2. omgang med to mål og tirret de regjerende mesterligavinnerne, men det ble likevel tap 30-35.

Strekspilleren Magnus Gullerud meldte sykdomsforfall og spilte ikke for hjemmelaget. Magnus Søndenå og Erlend Johnsen ble Kolstads toppscorere med seks mål hver. Dika Mem var Barcelonas giftigste med seks fulltreffere.