Menu
Pølser er viktig både som mat og kulturhistorie i Tyskland. Her pølsedronningen Silvia sammen me bratwurstkongen Norbert under Rostkultur-festivalen i Erfurt i mars i fjor. Foto: Bodo Schackow / DPA via AP / NTB

Kjemper om pølseære med bare nevene

To tyske restauranteiere har hisset hverandre opp til boksekamp for å avgjøre hvem som var først ute med å servere bratwurstpølser.

Av NTB | 04.09.2025 14:22:11

Økonomi og næringsliv: Boksekampen skal holdes i den tyske byen Mühlhausen 26. september.

Det er Sofia Hilleprandt fra Zum Gulden Stern i Nürnberg i Bayern og Thomas Mäuer fra restauranten Bratwürst Museum i Mühlhausen i Thüringen som har utfordret hverandre.

Hilleprandt sender inn Hasan Arli på 93 kilo i bokseringen, mens Kay Löwentraut på 120 kilo skal bokse for Mäuer.

Uenigheten har oppstått fordi forskere i Erfurt i Thüringen har funnet et dokument som omtaler en lokal bro med et skur der man kunne grille i 1269. Det betyr at det ble servert bratwurst, mener folk fra Thüringen.

– Tull, sier Hilleprandt, som fastholder at hennes restaurant fra 1419 er Tysklands eldste for servering av bratwurst.

Det er uklart om Regensburg-restauranten Wurstkuchl fra 1378 også vi sende inn en bokser. Den påstår at den var før begge de to andre.

(©NTB)

Flere nyheter: