KFUM Oslo er klar for semifinale i NM. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

KFUM Oslo til semifinale i cupen – slo Stabæk 3-2 i målfest

KFUM Oslo gikk seirende ut av NM-kvartfinalen mot Stabæk på Nadderud søndag. 1.-divisjonsklubben ga gjestene tøff kamp.

Av NTB | 06.10.2024 16:31:21

Sport: 64 minutter var spilt da Moussa Njie ble spilt fri ved hjørnet av 16-meteren. Spissen brukte et touch før han bredsidet inn 3-2 og ordnet avansement til nest siste cuprunde for Oslo-klubben.

– Det var en tøff match, men vi gjør jobben. Nå er vi i semifinalen, sa matchvinneren til TV 2.

Før det hadde begge lag tatt føringen i kampen. Like før 25 minutter spilt driblet Johannes Nunez seg rundt Stabæk-keeper Sondre Rossbach og sendte gjestene i føringen.

KFUM-keeper Emil Ødegaard sendte av gårde et langt utspark som Stabæks Jon Haukvik Øya feilberegnet, og Nunez gjorde alt riktig alene med keeper.

– Det er rett og slett høy klasse av Nunez som tar vare på muligheten Stabæk-forsvaret gir ham, sa TV 2-kommentator Amund Lollik Lutnæs.

– Et mønsterangrep av hjemmelaget. Her stemte alt, konstaterte Lutnæs.

Før timen spilt sto det 2-2. Først tvang Oskar Spiten-Nysæter fram en retur som Bassekou Diabate satte inn til 2-1. Deretter svingte Robin Rasch inn et perfekt frispark som Ayoub Aleesami headet inn til 2-2.

Noen få minutter senere ordnet Njie seieren.

KFUM brukte en suspendert spiller i oppgjøret mot Sogndal tidligere i turneringen. Klubben ble ilagt en bot på 200.000 kroner, men fikk fortsette å delta i NM.

Stabæk er med i opprykkskampen til Eliteserien med fire runder igjen av sesongen. KFUM har på sin side imponert etter opprykket fra nivå to og er på sjuendeplass i Eliteserien når det gjenstår seks runder.

Før pause ordnet William Wendt 1-1. Vertene spilt seg elegant ut av press på egen banehalvdel før de tredde seg gjennom KFUM-forsvaret. Til slutt kunne Wendt enkelt trille inn utligningen.

I semifinalen venter vinneren av oppgjøret mellom Vålerenga og Fredrikstad.