Harald Nilsen Tangen ble matchvinner mot KFUM. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Keepertabbe forlenget KFUMs fryktelige hjemmerekke – Tripic ut med skade da Viking snudde til seier

Emil Ødegaard ble syndebukken da KFUM tapte 1-2 hjemme mot Viking i Eliteserien søndag ettermiddag.

Av NTB | 07.07.2024 19:03:31

Sport: Dermed fortsetter «Kåffa» uten seier på eget gress i Eliteserien. Oslo-klubben rykket for første gang opp til øverste nivå forrige sesong, og står med fire uavgjort og tre tap på hjemmebane denne sesongen.

Petter Nosa Dahl sendte KFUM i ledelsen etter 22 minutter, før Sander Svendsen og Harald Nilsen Tangen snudde kampen i sluttminuttene.

Dermed klatrer Viking opp på 4.-plass på tabellen, to poeng bak Molde på bronseplass.

KFUM fikk imidlertid en drømmestart på kampen da Nosa Dahl dro seg inn i feltet, passerte Sondre Bjørshol og banket ballen i det lengste hjørnet etter drøye 20 minutter.

– Det var en fin scoring, men jeg hadde flere sjanser som jeg burde satt. Håper at jeg får det andre målet i andre omgang, sa Nosa Dahl til TV 2 i pausen.

– Det er tidlig å si (hvor alvorlig det er), men jeg kjente at det nappet da jeg tok det lange returløpet. Det betyr ikke nødvendigvis at det er noe veldig alvorlig, sa Tripic til rettighetshaveren og fortsatte:

– Jeg kjente at det nappet litt og jeg er veldig stiv der nå, så for sikkerhetens skyld er det ikke vits å ta noen sjanser.

I pausen ble også Viljar Vevatne byttet ut til fordel for Jost Urbancic i Vikings forsvarsrekke.

Med 20 minutter igjen på klokken måtte også Nosa Dahl hinke av banen etter en liten smell. Inn kom Obilor Okeke.

Dessverre for KFUM fortsatte Sander Svendsens Oslo-klubbens rekke uten seier på hjemmebane da han banket inn 1-1-målet med ni minutter igjen på klokken.

Skuddet gikk via KFUM-keeper Emil Ødegaard, som dytten ballen inn i eget nett.

– Det må jo sies å være en liten keepertabbe av Ødegaard, utbrøt TV 2-kommentator Endre Lübeck.

Fire minutter senere fullførte Nilsen Tangen snuoperasjonen da han headet ballen over Ødegaard.

Og mens «Kåffa»-spillerne jublet vilt for 1-0-scoringen ble vondt til verre for Viking da kaptein Zlatko Tripic fikk en kjenning i returløpet og måtte byttes ut.

Det ga ingen umiddelbar effekt, men Viking styrte det meste av spillet og kom seg til flere sjanser utover i omgangen.