Diogo Jota (i midten) ble matchvinner for Liverpool mot Tottenham søndag. Foto: Jon Super / AP / NTB

Jota matchvinner for Liverpool i vilt overtidsdrama: – Slikt man elsker å se

Tottenham utlignet på overtid, men Liverpool tok seieren med 4-3 etter at Diogo Jota ble matchvinner i sluttsekundene i Premier League-kampen søndag.

Av NTB | 30.04.2023 19:54:23

Sport: Richarlison trodde han hadde sikret poeng for Tottenham da han stusset ballen i nettet til 3-3 tre minutter på overtid, men Liverpool gikk rett i angrep og sikret tre poeng og vill jubel på Anfield. Jota kom fri på kanten av 16-meteren og dro seg inn før han satte ballen i lengste hjørne.

– Utrolig, for en kamp. Det er disse kampene vi elsker å spille, og det var en fantastisk avslutning. Det er slikt man elsker å se, sa Liverpool-back Trent Alexander-Arnold til Sky Sports.

Curtis Jones, Luis Diaz og Mohamed Salah scoret resten av målene for hjemmelaget. Harry Kane og Son Heung-min sto for Tottenhams scoringer.

Liverpool ledet 3-0 allerede etter 15 minutters spill på Anfield, men London-gjestene kom mer med i kampen og fikk utlignet. Det skulle ikke holde til poeng.

– Det er mye vi trenger å lære. Vi kan ikke miste 0-3 til 3-3. Det er ikke slikt topplag gjør. De slo hardt tilbake, sa Alexander-Arnold.

Seieren gjør at Liverpool klatrer forbi Tottenham på tabellen og inntar femteplassen. Det skiller sju poeng opp til Manchester United på fjerdeplass, men United har én kamp mindre spilt.

Etter en halvtime ble målscorer Diaz stygt stemplet av Tottenhams Oliver Skipp. Det endte uten kort for Skipp. Det fikk Viaplay-ekspertene Pål André Helland og Henning Berg til å steile mot videodømmingsverktøyet VAR.

– Det er totalt ansvarsfraskrivelse. Hvis de ikke tar det, så kan de bare legge det ned. Det kunne ha ødelagt resten av året for Diaz, sa Helland før Berg la til:

– Det er soleklart rødt kort. Det er stygt og det er ekstremt overraskende at de ikke får det med seg.

Luis Diaz startet sin første Liverpool-kamp siden tapet for Arsenal tilbake i oktober. Søndagens kamp var hans fjerde etter at han ble frisk fra skade. Han doblet ledelsen bare tre minutter senere.

Etter 15 minutter la Salah på til 3-0 på straffespark etter at Cody Gakpo ble felt av Cristian Romero. Det er i skrivende stund spilt 20 minutter på Anfield.

Salah er den sjette Liverpool-spilleren til å score 125 ligamål for klubben. Han er likt med Harry Chambers på femteplass. Billy Liddell er neste på listen med 215.

I midtuken kom de tilbake fra 0-2 til 2-2 mot Manchester United.

Like før pause kom Tottenham på en stormoffensiv og fikk reduseringen da Harry Kane hamret inn 1-3 fra kloss hold. Like etterpå burde det ha stått 2-3, men Alisson Becker reddet mesterlig.

Med et snaut kvarter igjen reduserte Son til 2-3. Romero slo sørkoreaneren flott gjennom, og han gjorde ingen feil alene med Alisson.

På overtid trodde alle at Richarlison hadde sørget for poengdeling, men Jota ville det annerledes.

Dermed ser det uansett vanskelig ut for de rødkledde med tanke på mesterligaspill neste sesong.

Liverpool tok ledelsen etter tre minutter. Jones ventet på bakerste stolpe og styrte innlegget fra Trent Alexander-Arnold i mål. Det var hans fjerde PL-mål for barndomsklubben.

Tottenham gikk nylig på en kjempesmell med 1-6 for Newcastle på bortebane. Der sto det 0-5 etter en halv omgang.