Jakob Ingebrigtsen (til v.) sparte krefter i kvalifiseringen på 1500 meter i innendørs-EM. Han hadde full kontroll da han tok seg til finale med 3.-plass i sitt heat. Foto: AP / NTB

Jakob Ingebrigtsen lett til EM-finale med tredjeplass

Jakob Ingebrigtsen tok seg til fredagens EM-finale på 1500 meter med tredjeplass i sitt kvalifiseringsheat. Han løp på 3.50,29 og hadde full kontroll.

Av NTB | 02.03.2023 22:15:38

Sport: De tre beste i hvert heat tok seg direkte til finale, mens det også ble delt ut tre finaleplasser på tid i de tre heatene. Ingebrigtsen løp i første heat.

– Det var et enkelt løp. Jeg ville spare så mye energi som mulig, sa Ingebrigtsen ifølge det europeiske friidrettsforbundets nettsted.

– Det var lavt tempo, og jeg bidro til det.

Pietro Arese fra Italia vant 2. heat på 3.43,97. Der ble norske Ferdinand Kvan Edman nummer sju med 3.44,44.

Det tredje heatet var det raskeste, og derfra tok seks mann seg til finale. Neil Gourley fra Storbritannia vant heatet på 3.41,08, og det skilte mindre enn et halvsekund til sjetteplassen.

Mesterskapet arrangeres som planlagt tross jordskjelvet som rammet Tyrkia for en snau måned siden.

– Vi føler alle med det tyrkiske folk som følge av det som skjedde. Vi er også takknemlige for at vi får komme hit og delta i EM. Idrett er godt å ha i vanskelige tider, og jeg håper vi kan bidra positivt, sa Ingebrigtsen.

Azeddine Habz fra Frankrike vant heatet på 3.49,88, foran briten George Mills med 3.50,01. Ingebrigtsen hadde nesten sju tideler ned til italienske Federico Riva på plassen bak.

Ingebrigtsen er tittelforsvarer på 1500 og 3000 meter, og han prøver å forsvare titlene i Istanbul, der innendørs-EM avvikles denne helgen.