Jakob Asserson Ingebrigtsen etter seieren på 5000 meter på Stade de France under sommer-OL i Paris 2024. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.

Jakob Ingebrigtsen ble nummer to i Zürich – bronsevinneren fra OL tok seieren

Jakob Asserson Ingebrigtsen (23) løp inn til 2.-plass og 3.29,52 på 1500 meter i Diamond League-stevnet i Zürich.

Av NTB | 05.09.2024 21:45:03

Sport: Ingebrigtsen var i front bak harene gjennom storparten av løpet og dro den siste runden, men på tampen av oppløpet ble han passert av amerikaneren Yared Nuguse, som noterte 3.29,21.

OL-vinner Cole Hocker tok 3.-plassen med 3.30,46. Briten Josh Kerr måtte nøye seg med 5.-plass.

– Vi kom bra i gang, men kom litt kjapt inn til lyset. I dag hadde jeg ikke bein til å ta rykket i midten. Hadde jeg fått ryggen til haren derfra, så hadde jeg vunnet. Men det var litt som ventet. Jeg ble løpende mye alene og tok mye vind. Da kom Nuguse rundt meg på de siste 100 meterne, sa Ingebrigtsen til NRK.

23-åringen har vært syk under oppladningen til Diamond League-stevnet i Zürich, men det virker som om det er lite som biter på den hardbarkede nordmannen.

Ingebrigtsen mente at han var litt heldig som våknet opp i bedre form løpsdagen enn han var i da han dro ned til Sveits.

– Det var litt digg. Jeg satser at jeg klarer å restituere meg ganske bra de neste dagene, og at jeg stiller veldig mye bedre i Brussel forhåpentligvis, sa Ingebrigtsen til NRK.

Han var igjen fornøyd med at han var i stand til å løpe under 3.30 selv om han ikke gikk inn til stevnet i Sveits i optimal form.

– Det var et resultat som ikke sto i stil med målet. Jeg prøvde å avansere, men ble pinne stiv med én gang, sa Nordås til NRK.

Seks av de sju beste i OL-finalen 10. august var med i Zürich.

Etter OL har Jakob Ingebrigtsen vist fryktinngytende form. I Diamond League-stevnet i Lausanne 22. august løp han inn til seier på 1500 meter på 3.27,83. Tre dager senere knuste han verdensrekorden på 3000 meter da han noterte 7.17,55 i polske Chorzów.

I Monaco før OL satte Ingebrigtsen personlig rekord på 1500 med seier og 3.26,73 i Monaco. Tiden var også europarekord. Verdensrekorden innehas av Hicham El Guerrouj på 3.26,00.

Narve Gilje Nordås løp sin første konkurranse etter OL i Paris. Rogalendingen klokket inn til 3.34,31 og tok 12.-plassen på Letzigrund Arena. Nordås ble nummer sju på 1500 meter i OL i Paris.

Ingebrigtsen har hatt en sterk sesong, men lyktes ikke på denne distansen i OL i Paris. Da ble han spurtet ned og ble nummer fire etter å ha dratt mesteparten av løpet. I Paris tok amerikaneren Cole Hocker spurten foran briten Josh Kerr på tiden 3.27,65. Ingebrigtsens tid ble 3.28,24.