Henriette Jæger. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Jæger nummer to på 400-meteren i Zagreb – klokket inn på 50,22

Henriette Jæger bekreftet solid form da hun løp inn til 2.-plass med tiden 50,22 på 400 meter i den kroatiske hovedstaden Zagreb søndag.

Av NTB | 08.09.2024 18:45:11

Sport: 21-åringen var blant forhåndsfavorittene i Zagreb, og det var bare Sada Williams (Barbados) som hadde bedre sesongbeste enn Jæger før søndagens stevne. Det var imidlertid Stacey Ann Williams (Jamaica) som tok seieren, 22 hundredeler foran Jæger.

Jæger har tatt friidrettsverden med storm denne sesongen. 19. mai knuste hun den norske rekorden på 200 meter med 22,58 i svenske Malmö, før hun snaue to uker senere satte ny norsk rekord på 400 meter under Bislett Games. Aremark-utøveren valgte å løpe 200 meter i EM i Roma, der hun tok en sterk 4.-plass.

I slutten av juni tok hun NM-gull på begge distansene, og i OL bestemte Jæger seg for å jakte en ny internasjonal finale, denne gangen på 400 meter. Under en måned før lekene i Paris ladet 21-åringen opp med forbedring av egen rekord på distansen da hun noterte 49,85 i sveitsiske La Chaux-de-Fonds.

I den franske hovedstaden tok Jæger seg til en sensasjonell finale på bekostning av blant andre Lieke Klaver. Der løp Jæger på 49,96, hennes andre løp under 50 sekunder denne sesongen.

Sist uke løp Jæger inn til seier i Diamond League-stevnet i Zürich. Da var det et redusert felt som stilte til start.

I Zagreb søndag stilte også Lovise Skarbøvik Andresen til start på 100 meter hekk. Hun ble nummer to i B-heatet med tiden 13,09.

Marie-Therese Obst noterte 57,86 i sitt beste forsøk i spyd. Det holdt til 5.-plass. Elisabeth Slettum vant sitt heat på 400 meter hekk med tiden 56,83.