Jubel i Vålerenga-leiren underveis i hjemmeseieren mot Sparta torsdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Ishockey: Vålerenga vant igjen – holder tritt med tetlagene

Tre klubber har rykket klart ifra i eliteserien i ishockey. Vålerenga tok torsdag sin tredje strake seier og henger med Storhamar og Stavanger Oilers.

Av NTB | 05.10.2023 21:12:30

Sport: Oslo-laget slo Sparta 4-2 hjemme i Jordal Amfi. Thomas Olsen, Christopher Bengtsson, Jørgen Karterud og Mathis Olimb gjorde vertenes mål.

Seieren tok VIF opp i 15 poeng. Det er tre poeng opp til serieleder Storhamar og toer Oilers, som begge har én kamp mer spilt.

Hittil i høst har Vålerenga scoret minst tre mål i hvert oppgjør klubben har spilt og står med en målscore på 27-11. Det er bare Storhamar (28 scoringer) som har vært giftigere.

Emil Lundberg styrte inn Spartas 1-2-redusering. Kampens tre første mål kom i midtperioden. På tampen sørget Vetle Salsten for ny spenning, men få minutter senere fjernet Olimb all tvil.

Storhamar fikk det litt tøffere enn ventet hjemme mot Comet. Det sto 2-1 tidlig i siste periode, men til slutt vant favoritten 6-3. Det rant inn fem mål på like mange minutter.

Det ble også klar 5-1-seier til Stavanger Oilers i bortemøtet med Lillehammer. Tittelforsvareren slo tilbake etter et tidlig baklengsmål, og Ludvig Hoff fant nettmaskene to ganger.

Frisk Asker fikk 5-3 hjemme mot Ringerike, mens Stjernen banket Lørenskog 6-2.

Det er et tydelig skille i eliteserietoppen. Sparta på fjerdeplass har seks poeng opp til treer VIF.