Vålerenga valset over Comet Halden i eliteserien tirsdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Ishockey: Vålerenga knuste jumboen – økte luken til rivalene

Det tok litt tid, men Vålerenga-proppen løsnet til slutt da Comet Halden ble slått 8-2 i eliteserien i ishockey.

Av NTB | 22.10.2024 20:59:23

Sport: Seieren var ligalederens tredje på rad. Vålerenga har vunnet ti av sine tolv første kamper denne sesongen.

Comet var ventet å få det tøft på Jordal. Østfoldingene øynet en målløs periode, men etter drøyt 18 minutter tok VIF ledelsen ved Tommi Taimi.

Etter pausen tok det ikke lang tid før Teemu Lepaus fikset 2-0. En redusering fra Niclas Jessesen ga fornyet spenning, men den forsvant helt da vertene scoret tre ganger på under tre minutter mot slutten av midtperioden.

Stian Nystuen, Mathis Olimb og Didrik Nøkleby Svendsen sørget for det. Etter det siste avbrekket slo Olimb til igjen, mens Sebastian Johansen og Tim McGauley avsluttet Vålerenga-showet.

På tampen nettet Jessesen igjen for Comet. Halden-laget ligger sist på tabellen med fem poeng.

Vålerenga topper på sin side med 31 poeng. Det skiller seks poeng til toer Stavanger Oilers (spilt elleve kamper) og åtte poeng til tittelforsvarer Storhamar (ni).

I tirsdagens andre kamp slet seriefirer Frisk Asker seg til 2-1 hjemme mot Lillehammer. Jacob Andersson avgjorde 38 sekunder før slutt.