Spissduoen Alexander Isak og Viktor Gyökeres blomstret for Sverige i Aserbajdsjan. Foto: AP / NTB

Isak-dobbel på seks minutter ga svensk pangåpning i nasjonsligaen

Sverige hevet seg kraftig i 2. omgang og slo Aserbajdsjan 3–1 på bortegress i nasjonsligaen. Alexander Isak scoret to mål og skaffet straffespark.

Av NTB | 05.09.2024 20:15:41

Sport: Dermed ble det svensk jubel i en vrien bortekamp. Svenskene slet før pause og kunne fort ha ligget under, men keeper Viktor Johansson reddet straffesparket fra Ramil Sheydayev like før sidebytte.

Halvveis i annen omgang fikk svenskene angrepskombinasjonene til å sitte. Viktor Gyökeres serverte Isak etter 64 minutter, og seks minutter senere var samme duo på farten. Newcastle-stjernen scoret sikkert begge ganger.

Isak skaffet straffespark da han ble felt av Aserbajdsjans keeper etter snaue 80 minutter. Sporting-spilleren Gyökeres fikk ta straffen, og han satte inn 3-0.

Kort etter reduserte Renat Dadashov for vertene, men de var aldri nær å true den svenske seieren.

Lagene spiller i C-divisjonen i nasjonsligaen.