Jakob Ingebrigtsen var i en klasse for seg da han vant 1500-meteren i Lausanne. Foto: Laurent Gillieron / Keystone / AP / NTB

Ingebrigtsen revansjerte OL-missen – slo mesteren med over to sekunder

Jakob Ingebrigtsen var tilbake som en vinner på 1500 meter da han tok en overlegen seier i torsdagens Diamond League-stevne i sveitsiske Lausanne.

Av NTB | 22.08.2024 21:15:18

Sport: Rogalendingen klokket inn til 3.27,83 og leverte sitt livs tredje raskeste tid.

– Jakob dundrer inn til en ny supertid og får sin revansj, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.

Triumfen kom 16 dager etter at han løp seg selv i senk og kun ble nummer fire i OL-finalen på mellomdistansen.

Det kom som et lite sjokk at Ingebrigtsen som tittelforsvarer ikke engang tok medalje, og like sensasjonelt var det at Cole Hocker ble olympisk mester.

I Lausanne nådde ikke amerikaneren opp i seierskampen. Som nummer to ble han slått med 2,02 sekunder.

– Vi har ikke hatt tid til å gjøre så mye siden OL, så det er kult at så mange stiller opp og ikke gjemmer seg vekk etter et så stort mesterskap som OL, sa han til NRK.

Tidligere i sommer forbedret Ingebrigtsen sin europeiske rekord til 3.26,73. Med det ble han den fjerde løperen i historien til å ha tatt seg under 3.27 på 1500 meter. Tiden ble satt i Diamond League-stevnet i Monaco.

Verdensrekorden tilhører fortsatt marokkaneren Hicham El Guerrouj. Han greide 3.26,00 i 1998.

Paris-OL endte for øvrig godt for Sandnes-mannen. På 5000 meter tok han et suverent gull.

Opprinnelig var Narve Gilje Nordås oppført på startlistene til torsdagens 1500 meter, men han trakk seg tidligere i uken.

– Han følte seg sliten etter fem løp i Paris, og han har reist til St. Moritz for å trene fram mot stevnet i Zürich, skrev Nordås’ agent Nic Bideau i en epost til NTB tirsdag.

Etter maktdemonstrasjonen satte Ingebrigtsen pris på at feltet var såpass sterkt.

Ingebrigtsen står med tre DL-seirer denne sesongen, og den første kom i Bislett Games i Oslo. Søndag løper han 3000 meter i et tilsvarende stevne i polske Chorzów.