Viktor Hovland avsluttet med par på sisterunden i Colorado. Foto: Matt York / AP Photo / NTB.

Hovland avsluttet svakt i Colorado – sjanseløs i tetkampen

Viktor Hovland rundet av PGA-sluttspillets andre turnering med en runde på ett slag over par. Dermed endte han langt bak spillerne i tet.

Av NTB | 25.08.2024 21:55:05

Sport: Ekeberg-gutten endte turneringen totalt på to slag under par, noe som holdt til en delt 26.-plass.

Amerikanske Keegan Bradley gikk seirende ut av turneringen og endte tolv slag under par.

Tre spillere endte ett slag bak ham på en delt andreplass: amerikaneren Sam Burns, svenske Ludvig Åberg og australske Adam Scott.

Hovland åpnet sisterunden med fire slag på par, før det ble bogey på hull fem og sju. 26-åringen rettet det imidlertid opp med en eagle på hull åtte, men på hull 13 ble det nok en bogey.

Golfesset slo nok en gang tilbake med birdie på det påfølgende hullet, men på hull 18 ble det nok en bogey på nordmannen. Dermed endte runden på ett slag over par.

Hovland innledet turneringen med ett slag under på de tre første rundene. 26-åringen har hatt en trøblete sesong, men sist helg var det noe som løsnet på veien mot en delt 2.-plass i den første sluttspillturneringen i Memphis i Tennessee.

Det var hans første plassering blant de ti beste på PGA-touren siden mai. Prestasjonen tok Hovland ut av en knipe og sikret ham spill både i helgens turnering og sluttspillfinalen i Atalanta.

Kun 30 spillere får delta når det skal kåres en vinner av PGA-tourmesterskapet. Hovland gikk i fjor hele veien og håvet inn 190 millioner kroner på triumfen.