Menu
Hoppsjef Jan-Erik Aalbu orienterer pressen etter hoppskandalen, under et pressemøte i Holmenkollen. Foto: Heiko Junge / NTB

Hoppsjef Aalbu: – Ingen holdepunkter for at vi har jukset tidligere

Hoppsjef Jan-Erik Aalbu sier informasjonen som nå foreligger, peker mot at det ikke har blitt jukset bevisst fra norsk side tidligere.

Av NTB | 12.03.2025 15:22:16

Sport: Aalbu møtte pressen i Holmenkollen onsdag ettermiddag. Der ga han en oppdatering på situasjonen etter hoppskandalen.

– Vi har ingen holdepunkter på at det har blitt jukset tidligere, og vi har ingen holdepunkter på at utøverne visste noe, sa hoppsjefen.

Videre la han til at FIS-granskingen som pågår inntil videre er den eneste.

– Det pågår ikke en egen gransking i Norges Skiforbund nå. Det må vi vurdere når konklusjonene til FIS foreligger, sa Aalbu.

Hoppsjefen har ikke tatt nye vurderinger av egen stilling. Han står fast på at han selv ikke kjente til jukset før bomben smalt.

– Jeg vil bare gjenta at jeg ikke kjente til det som skjedde. Om jeg burde ha visst det, er et annet spørsmål. Det har jeg stilt meg selv også, sa Aalbu.

Han var tindrende klar på at idretten han er en del av har fått et tøft skudd for baugen.

– En dyster uke for hoppsporten. Den største krisen jeg har stått i. Tre mennesker som har betydd mye for meg de siste månedene er suspendert. Jeg tar avstand fra handling, men likevel er det viktig å ta vare på menneskene, sa hoppsjefen.

Det jobbes kontinuerlig i skiforbundet med å kartlegge hva som skjedde i Granåsen.

– Vi tror vi vet hva som har skjedd etter samtaler med mange involverte personer. Det gjenstår fortsatt samtaler, og hva som kommer fram i dem, kan vi umulig vite, sa Aalbu.

Marius Lindvik og Johann Forfang ble diskvalifisert i finaleomgangen i storbakkerennet i VM grunnet manipulerte hoppdresser. Trener Magnus Brevig og hoppsjef Aalbu har begge innrømmet at det ble gjort med viten og vilje.

Brevig har siden blitt suspendert sammen med assistent Thomas Lobben og skredder Adrian Livelten.

(©NTB)

Flere nyheter: