Mina Fürst Holtmann ble nummer fem i Levi. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Holtmann nummer fem i Levi: – Skikkelig, skikkelig deilig

Amerikanske Mikaela Shiffrin vant verdenscupslalåmen i Levi etter at Petra Vlhova hektet og mistet seieren. Mina Fürst Holtmann endte på 5.-plass.

Av NTB | 12.11.2023 13:59:59

Sport: Vlhova hadde 76/100 sekund ned til amerikanske Mikaela Shiffrin foran finaleomgangen, og tross en god start på finaleomgangen, endte det med nedtur.

Shiffrin tok dermed seieren og ble historisk som den første til å vinne sju verdenscuprenn i slalåm på ett og samme sted. Leona Popovic tok 2.-plassen, mens tyske Lena Dürr ble treer.

Mina Fürst Holtmann leverte en veldig god finaleomgang og endte på 5.-plass, 1,23 sekunder bak vinneren. Hun klatret tre plasser fra 1. omgang.

– Det var skikkelig, skikkelig deilig. Det har vært mange år med samme resultater, og i dag kom jeg meg endelig inn i topp ti. 1. omgang var solid, og så turte jeg å risikere mer i finaleomgangen. Det var absolutt et steg i riktig retning, sa Holtmann til Viaplay.

Bianca Bakke Westhoff endte på 17.-plass, mens Thea Louise Stjernesund ble nummer 24.

– Nervene var der, men jeg følte jeg klarte å sette en helt OK runde. Jeg hadde egentlig gjort mitt i 1. omgang i dag, så da var det bare å gi gass, sa Westhoff.

Maria Therese Tviberg var uheldig og hektet midtveis i 1. omgang. Dermed gikk finaleomgangen uten bergenseren som endte på 11.-plass lørdag. Kristin Lysdahl greide heller ikke fullføre første omgang og røk ut av rennet.