Sander Sagosen var torsdag tilbake på benken for Kolstad. Her fra kampen mot Barcelona 11. september. Foto: Ole Martin Wold / NTB.

Heroiske Kolstad med nytt mesterligatap i ellevill kamp – Sagosen tilbake på benken

Kolstad tapte sin fjerde kamp i årets mesterliga og står i fare for å ryke ut av turneringen. Polske Kielce vant 33-32 torsdag.

Av NTB | 17.10.2024 20:19:21

Sport: Det ble noen svært dramatiske sluttskunder. Det var mindre enn 10 skunder igjen da Simen Ulstad Lyse utlignet til 32-32, men det hjalp ikke da Kielce scoret med en gang direkte fra avkast ved Artsem Karalek.

Nærmere poeng går det nesten ikke å komme.

Tapet var Kolstads tredje av tre mulige mot Kielce, men denne gangen var de nær å ta skalpen på det meritterte laget fra Polen.

Denne gangen trengte Kolstad virkelig å vinne etter én seier (mot nevnte Zagreb) og tre tap (Barcelona. Magdeburg, Nantes) i de fire første rundene av årets gruppespill i mesterligaen. De lå sist på tabellen med to poeng foran kampen mot Kielce.

Lagene fulgte hverandre tett i 1. omgang, men Kolstad var hele tiden det lille hakket foran. De ledet 13-9 og 15-13, men de første 30 minuttene ebbet ut med 17-17.

Kielce scoret det første målet i 2. omgang og var for første gang i ledelsen. Deretter dundret de fra trønderlaget og utnyttet at Kolstad pådro seg utvisningsminutter. Plutselig ledet Kielce 26-20.

Sander Sagosen var igjen tilbake i troppen og var med på oppvarmingen, men 29-åringen ble sittende på benken gjennom hele kampen. Sagosen skadet seg i mesterligakampen mot Zagreb 25. september og har godt håp om være spilleklar til kampen mot Aalborg 30. oktober. Kanskje får vi se ham i hjemlig serie før den tid også.

Der er de fortsatt etter nok et tap. De to siste i gruppen ryker ut av turneringen etter gruppespillet. Det er ikke helt kjørt med tanke på videre avansement, men det begynner å se mer enn tøft ut.

Det virket mer eller mindre kjørt da Kolstads trener Christian Berge tok «timeout», og Kolstad scoret de seks neste målene slik at de var like langt igjen. 26-26 ble til 30-30, og deretter fulgte lagene hverandre tett fram til sluttsignalet der Kielce scoret det nevnte, avgjørende målet heltm helt på tampen.