LIVESENTER
Henrik Meister scoret hattrick mot Rosenborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Henrik Meister ryster Rosenborg – Sarpsborg 08 leder 3-0 til pause etter hattrick

Sarpsborg har fått en drømmestart på fredagens eliteserieoppgjør hjemme mot Rosenborg. Til pause står det 3-0 etter hattrick fra Henrik Meister.

Av NTB | 12.07.2024 19:53:21

Sport: Scoringene var Meisters tredje, fjerde og femte i Eliteserien denne sesongen. Før oppgjøret lå Sarpsborg på nedrykksplass, men etter spissens tre mål ligger de an til å klatre opp på 9.-plass med 45 minutter igjen å spille.

Rosenborg var imidlertid nære å ta ledelsen etter to minutter da Jesper Reitan-Sunde presset Sarpsborg-keeper Marko Ilic, som klarerte ballen inn i Rosenborg-angriperen. Dessverre for trønderen gikk ballen på utsiden av stolpen.

– Marco Ilic er heldig, konkluderte TV -kommentator Peder Mørtvedt.

Men der Ilic hadde marginene på sin side, gikk det fullstendig galt for Sander Tangvik ni minutter senere. Keeperen var uoppmerksom da Meister snappet ballen bakfra og sendte vertene i ledelse.

– Kampens andre keeperblemme, men denne straffes langt hardere enn den første, utbrøt Mørtvedt.

Vondt ble til verre for RBK da blåtrøyene rullet opp et nydelig angrep langs høyresiden, som Meister avsluttet etter nydelig forarbeid fra Sondre Ørjasæter og Victor Halvorsen.

– Om det første målet kan tilskrives Rosenborgs feil, så var dette pur klasse fra Sarpsborg, kommenterte Mørtvedt.

Fem minutter senere fullførte Meister hattricket sitt da Tangvik løp ut på halvdistanse, og spissen lobbet ballen over sisteskansen, før han trillet inn 3-0-målet.