Dennis Hauger fikk ikke den dagen han ønsket seg i Østerrike. Foto: SIPA USA /Dppi/DPPI/IPA Sport 2 / ipa-agency.net / NTB

Hauger med kjempebom i Østerrike: – Skal ikke være mulig

Dennis Hauger (21) kvelte motoren før start, og dermed fikk han likevel ikke starte fremst i søndagens Formel 2-løp i Østerrike. Han endte på 13.-plass.

Av NTB | 30.06.2024 11:03:07

Sport: Hauger skulle starte i «pole position» etter en strålende kvalifisering, men han måtte i stedet starte fra depotet etter at bilen stoppet før oppvarmingsrunden. Dermed kom han ut bakerst.

– Er det mulig? Det skal ikke være mulig, sa Viaplay-kommentator Thomas Schie.

– Jeg var altfor aggressiv, sa Hauger på lagradioen og beklaget seg.

Hauger hadde gode sjanser til å ta sin første hovedløpsseier på lang tid, men det endte i skuffelse. Formel 2-førerne er ikke i stand til å starte bilene sine selv, og dermed blir du hardt straffet om motoren stopper.

I løpet avanserte Hauger mange plasser, men greide ikke å ta seg inn blant de ti beste som får VM-poeng. Han endte til slutt på 13.-plass. Gabriel Bortoleto vant hovedløpet i Spielberg.

– Dette var en gedigen nedtur, sa Schie om Haugers løp.

Hauger klatret lørdag fra tiende til femteplass i sprintløpet. Hauger står med fem seirer i Formel 2-karrieren og deltok søndag i sitt 67. løp i bilklassen.

– Skal han fortsatt ha en liten mulighet i Formel 1, har han de fire neste løpshelgene å gjøre det på. Vinner han to-tre løp og klatrer i mesterskapet, så kan det fortsatt være en liten mulighet for å bli reservefører i Formel 1, sa Huysman til NTB.

Han la til at teamet sonderer markedet med tanke på 21-åringens fremtid som bilfører.

– Det er veldig mange løse tråder for øyeblikket, sa Huysman på Viaplay-sendingen søndag.

Neste VM-runde er på Silverstone i Storbritannia førstkommende helg. Formel 2-året avsluttes i Abu Dhabi 8. desember.

– Jeg kan fortsatt ikke fatte at det ikke er selvstarter på disse bilene, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Før runden i Østerrike var manager Harald Huysman klar på at Hauger hadde gode sjanser. Han satte også litt press på 21-åringen med tanke på en mulighet i Formel 1.