Halvor Opsahl smiler bredt etter å ha gjort 2-1 og scoret målet som ga HamKam seieren hjemme mot Aalesund. Foto: Javad Parsa / NTB

HamKam vant bunnkampen etter keeperbrøler

Halvor Opsahl gjorde et av karrierens enkleste mål da HamKam slo Aalesund 2-1 i Eliteserien. Det kom etter en stor målvaktstabbe fra Sten Grytebust.

Av NTB | 07.07.2023 21:03:09

Sport: Seieren var HamKams første siden 23. april og stoppet lagets vinnerløse rekke på ni kamper. Den ga et løft opp fra siste- til kvalifiseringsplassen, mens AaFK inntok rollen som tabelljumbo.

Opsahl ble matchvinner med en lett scoring i det 80. minutt. Han styrte inn 2-1 etter at Grytebust mistet ballen i en situasjon der han uten problemer skulle ha plukket den.

På tampen var Markus Karlsbakk et stolpetreff unna å ordne 2-2. Briskeby-publikummet kunne puste lettet ut og feire et kjærkomment resultat.

– Det er helt fantastisk. Vi har jobbet lenge for dette, og endelig satt trepoengeren. Dette var enormt viktig, sa Opsahl til TV 2 etter kampen.

Scoringen var forsvarsspillerens første på A-lagsnivå.

– Det var på tide at den kom, la han til.

Gjestene fra Sunnmøre var svært tamme før pause. Offensivt så det bedre ut etter en garderobeprat, men det var ikke nok til å ta årets første poeng på bortebane.

AaFK har tapt samtlige seks kamper på reise og står med målscoren 2-14.

– Jeg er fornøyd med at vi griper andreomgangen og kjører dem mer og mer. Det er positivt for framtiden, sa Johnsen til TV 2 i sin analyse av kampen på Hamar.

Han vernet om Grytebust da spørsmålene kom om keepertabben.

– Sten var formidabel mot Rosenborg. Fotballivet er sånn at vi innimellom får noen sånne, og han kommer til å bli ekstremt viktig for oss framover.

HamKams neste oppgave er knalltøff og skjer borte mot formsterke Sarpsborg 16. juli. Samme dag tar Aalesund imot Odd.

HamKam styrte oppgjøret de første 45 minuttene, men det ble ikke jubel før Henrik Udahl curlet ballen helt oppe i venstre kryss et stykke ut i andre omgang. Kort tid etter styrte Karlsbakk inn utligningen.

Fredagens nedtur kom under en uke etter at Christian Johnsen ledet Aalesund til 1-0 over Rosenborg i sin første kamp som klubbens hovedtrener.