John Olav Norheim jubler etter 2-0-scoringen i Sarpsborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB

HamKam holdt lekestue og vant 7-1 i Sarpsborg: – Sykeste jeg har sett

HamKam vartet opp med festfotball før pause og dundret til med årets første seier da Sarpsborg ble slått 7-1 på bortegress onsdag.

Av NTB | 16.05.2024 19:50:07

Sport: HamKam scoret like mange mål på 39 minutter som de hadde gjort til sammen på de åtte første kampene i årets Eliteserien.

– Jeg har sett hver eneste HamKam-omgang i over 30 år, og dette er det sykeste jeg har sett, sa TV 2-mannen og HamKam-supporteren Marius Skjelbæk i FotballXtra etter 5-0-scoringen.

I 2. omgang puttet HamKam ytterligere to ganger.

Etter fire uavgjort og fire tap klatret HamKam over streken med sesongens første trepoenger.

Hjemmelaget gikk på sitt andre tap på rad, og nederlaget gjør at gjorde at de droppet ned til nest sisteplass på tabellen med kun Tromsø bak seg.

Det skal godt gjøres å få en dårligere start på kampen enn det Sarpsborg opplevde på fotballens festdag.

24 minutter var spilt da nummer tre kom. Et lompeinnlegg av Vidar Ari Jónsson gikk forbi alt og alle og rett i mål fra rundt 22 meters hold.

Fire minutter senere ble det 4-0. Kristian Onsrud gjorde sitt andre for dagen etter at Henrik Udahl var nest sist på ballen. Det var en riktig perle etter en utsøkt dragning. Gard Simenstad smelte til med 5-0 seks minutter før pause. Han smelte ballen i nettaket fra skrå vinkel.

2. omgang ble langt fra like innholdsrik. 64 minutter var spilt da reduseringen til 1-5 kom ved Pawel Chrupalla.

HamKam lot seg ikke pille ved nesen tross baklengsmålet. Henrik Udahl ville også være med på leken og la på til 6-1 i det 76. minutt. Han var iskald da han satte ballen i det lengste hjørnet. Veteranen Pål Alexander Kirkevold la på til 7-1 noen få minutter før slutt.

Kun 3.42 minutter var spilt da Kamma tok ledelsen. Et langt innkast endte opp hos Kristian Onsrud, og han banket den i nettet fra kloss hold. 14 minutter senere var det klart for 2-0 til de grønne og hvite. Denne gangen var det John Olav Norheim scoret og Vegard Kongsro som var nest sist på ballen. Kongro fant Nordheim stående helt alene på bakerste stolpe.

Da den femte kom var det mange tilskuere som forlot stadion. De tenkte nok at de hadde mer fruktbare sysler de kunne bruke tid på enn denne ydmykelsen.