Elias Hagen scoret ett og leverte to målgivende pasninger i IFK Göteborg seier over Degerfors. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Hagen bidro sterkt i IFK-seier – Malmö tilbake på tabelltopp

Den tidligere Bodø/Glimt-juvelen Elias Hagen scoret ett mål og leverte to assist i IFK Göteborgs 6-0-seier over Degerfors i Allsvenskan torsdag.

Av NTB | 04.05.2023 21:14:09

Sport: IFK Göteborg tok dermed sin første trepoenger i årets sesong. De fem foregående rundene hadde resultert i bare ett poeng.

Allerede etter ni minutter svingte Hagen inn et hjørnespark i feltet som Gustav Svensson stanget i mål. Senere i omgangen hadde Veitvet-mannen nok en målgivende da laget doblet ledelsen.

En snau halvtime før slutt tegnet 23-åringen seg selv på scoringslisten da han la på til 5-0. Eman Markovic og Anders Trondsen ble byttet inn for Göteborg-laget etter 64 minutter og var på banen da Oscar Wendt fastsatte resultatet til 6-0.

Sondre Rossbach voktet Degerfors-målet.

Malmö tok tilbake tabelltoppen fra Per-Mathias Høgmos Häcken ved hjelp av 6-0-utklassingen mot tabelljumbo Varberg. Serielederen er fortsatt uten poengtap etter seks kamper og leder Allsvenskan med tre poeng ned til Häcken.

IFK Norrköping vant 2-0 over Hammarby etter to sene scoringer. Daniel Eid (Norrköping) og August Mikkelsen (Hammarby) startet begge oppgjøret, men ble byttet ut etter 64 minutter.

Niklas Gunnarson var ubenyttet reserve for seiersherrene.