Arsenal revansjerte bortetapet og sikret mesterligaplass med 4-0-seier over svenske Häcken. Foto: Andrew Matthews, PA via AP / NTB

Haavi-scoring da Roma sikret mesterligaplass – raskt Maanum-mål for Arsenal

Emilie Haavi scoret det første målet i Romas 7-2-seier over Servette borte i siste kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Innbytter Frida Maanum hjalp Arsenal.

Av NTB | 26.09.2024 22:31:19

Sport: Arsenal lå under 0-1 for Häcken etter bortekampen og hadde presset på seg torsdag. Men London-klubben festet kjapt grepet på kampen og ledet 3-0 etter 50 minutter.

Maanum startet på benken og ble byttet inn etter 76 minutter. Hun brukte bare to minutter på å legge på til 4-0. Skuddet fra kloss hold gikk via hanskene til gjestekeeper Jennifer Falk og i nettet.

Lia Wälti, Mariona Caldentey og Beth Mead scoret Arsenals tre første mål.

Haavi og Roma vant hele 10-3 sammenlagt over Servette. Haavis scoring kom etter tolv minutter og var et produkt av en blanding mellom svakt forsvarsspill og en god avslutning.

To minutter senere doblet Giulia Dragoni ledelsen, og med det var dobbeltoppgjøret langt på vei avgjort. Roma vant til slutt svært komfortabelt.

Haavi ble byttet ut etter en times spill etter å ha fått assist på Saki Kumagais 4-1-scoring før pause.

Juventus (5-2 sammenlagt over Paris Saint-Germain), St. Pölten (8-0 over Mura), Celtic (3-0 over Vorskla) og Twente (8-1 over Osijek) ble også mesterligaklare torsdag.

Vålerenga sikret plass i mesterligaen med seier over Anderlecht onsdag. Trekningen til gruppespillet avvikles fredag.

Servette-keeper Mickaela Bottega kom ut for å fange ballen, men ga den i stedet til Evelyne Viens, som raskt sentret til Haavi. Landslagskanten dro seg innover i banen før hun skjøt hardt i mål.

Manchester City hadde god kontroll mot Paris FC og vant 8-0 sammenlagt etter 3-0 torsdag, mens Real Madrid slo Sporting 3-1 og 5-2 sammenlagt.