Ranheims målfarlige midtbanemann John Hou Sæter. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB.

Güven sendte Kongsvinger opp på kvalifiseringsplass

Innbytter Adam Güven (39) sørget for 1-0-seier for Kongsvinger over Egersund bare tre minutter etter at han ble byttet inn i søndagens 1.-divisjonskamp.

Av NTB | 06.10.2024 16:41:48

Sport: Scoringen etter 74 minutters spill gjorde at Kongsvinger tok seg opp på 6.-plassen på tabellen, og det igjen betyr at de for øyeblikket er inne på en plassering som sikrer dem opprykkskvalifisering. I tillegg er det bare tre poeng opp til Moss på 3.-plass og bare ett poeng opp til nettopp Egersund på 4.-plass.

Moss tok ledelsen mot Åsane på tampen av 1. omgang ved Bo Hegland, mens bergenslaget utlignet til 1-1 ved Erling Myklebust etter hvilen.

Også Ranheim og Lyn delte poengene med 1-1 i Trondheim. Lyn gikk opp i føringen etter scoring av Andreas Hellum ti minutter inn i 1. omgang, men Ranheims toppscorer John Hou Sæter sørget for 1-1 20 minutter senere. Flere scoringer kom det ikke i Ranheimsfjæra.

Lyn er på 5.-plass med sine 40 poeng, det samme som Kongsvinger.

Sæter er toppscorer i 1. divisjon med sine 15 scoringer. Ranheim er på 9.-plass med 33 poeng.