Karoline Bjerkeli Grøvdal kontrollerte inn til finaleplass på 5000 meter i OL fredag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Grøvdal tok seg til finale på 5000 meter i OL: – Lenge siden jeg har vært så nervøs

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til finaleplass i forsøket på 5000 meter i OL fredag. Hun ble nummer fire i sitt heat.

Av NTB | 02.08.2024 19:13:14

Sport: Det åtte beste fra hvert heat er klare for finale.

– Det er lenge siden jeg har vært så nervøs. Det er OL, og det er et eller annet spesielt. På oppvarmingen følte jeg meg nesten litt dårlig. Det var veldig deilig å få den følelsen jeg fikk nå, sa hun til NRK.

Grøvdal måtte løpe store deler av distansen i midten av feltet, men unngikk uhell. Ut på sisterunden tok hun fronten, før hun kontrollerte inn til 15.01,14.

– Jeg hadde en helt annen taktikk, men så ble det et sånt type løp. Det var litt småknuffing og folk som snublet litt, så jeg tenkte at her må jeg bare komme meg ut, fortsatte hun.

Kenyanske Beatrice Chebet vant heatet foran etiopiske Medina Eisa og australske Rose Davies. Chebet fikk tiden 15.00,73.

I første heat sikret blant andre regjerende olympisk mester Sifan Hassan og Faith Kipyegon en finaleplass. EM-vinner Nadia Battocletti skal også løpe finale.

Grøvdal viste kjempeform da hun løp inn til sølvmedalje på distansen i EM i Roma i juni. Senere i mesterskapet sikret hun gull på halvmaraton.

I Tokyo-OL for tre år siden ble hun nummer 14. Fem år tidligere tok hun en imponerende sjuendeplass i OL i Rio de Janeiro.

5000-meteren er den eneste distansen Grøvdal løper i OL. Hun deltar verken på 10.000 meter eller halvmaraton.

Finalen på 5000 meter går mandag klokken 21.15.