Caroline Graham Hansen avsluttet sesongen søndag som toppscorer i Liga F Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Graham Hansen scoret sitt 21. seriemål – ble toppscorer i Spania

Caroline Graham Hansen vant toppscorertittelen i den spanske toppdivisjonen for første gang. Hun scoret da Barcelona slo Valencia 3-0 i siste kamp.

Av NTB | 16.06.2024 19:13:18

Sport: Før kampen lå Graham Hansen og lagvenninne Salma Paralluelo likt med 20 mål. Paralluelo var ikke i troppen, og dermed hadde den norske stjernen sjansen til å ta tittelen alene.

Men hun måtte vente lenge på å juble. Vicky López og Patri Guijarro sørget for at Barcelona gikk opp i 2-0 med 20 minutter igjen, og i det 88. spilleminutt løsnet det for Graham Hansen, som økte til 3-0. Hun stoppet dermed på 21 mål og ble toppscorer.

Dermed avsluttet Barcelona sesongen med nok en triumf. Katalanerne endte sesongen 15 poeng foran annenplass Real Madrid.

Graham Hansen spilte hele kampen for Barcelona søndag. Ingrid Syrstad Engen startet på benken, men kom inn til 2. omgang. Barcelona vant også mesterligaen denne sesongen med finaleseier over Lyon.

Sevilla-spiller Cristina Martin-Prieto hadde en teoretisk sjanse til å ta igjen Graham Hansen i sesongens siste kamp. Hun scoret sitt 17. mål i 1-2-tapet for Athletic Bilbao søndag kveld, men det var langt fra nok.

Real Sociedad-spiss Synne Jensen ble nummer fem på toppscorerlisten med 14 nettkjenninger. Vilde Bøe Risa scoret ett mål for Atlético Madrid.

Barcelona har vunnet seriemesterskapet fem ganger på rad. Som seriemester går Barcelona rett inn i puljespillet i mesterligaen neste sesong. Real Madrid og Atlético Madrid skal spille kvalifisering.