Robert Lewandowski, her i duell med Valencias Javi Guerra, sto for begge Barcelonas scoringer da det katalanske laget vant sin første kamp i den nye sesongen. Foto: Alberto Saiz / AP / NTB

Glitrende Lewandowski sikret Barcelona drømmestart under ny trener

Med ny trener tok Barcelona fatt på en ny sesong i La Liga lørdag. To mål av Robert Lewandowski ga 2-1-seier mot Valencia på bortebane.

Av NTB | 18.08.2024 08:55:28

Sport: Det var riktignok vertskapet som tok føringen da Hugo Duro satte inn 1-0 for Valencia etter 44 minutter, men før scoringen kunne godkjennes, måtte det en VAR-runde til å for å fastslå at han ikke var i offside.

Deretter var det Barcelonas tur. Flere minutter på overtid i første omgang sørget Robert Lewandowski for utligning.

Fire minutter etter pausen var det også polakken som la på til 2-1 på straffe. Det resultatet sto seg ut kampen.

– I andre omgang synes jeg vi spilte mye bedre, ikke minst med tre eller fire veldig unge spillere på laget, sa matchvinner Lewandowski til TV-kanalen Movistar.

– Målet mitt er alltid å score mål. Jeg vet ikke hvor mange mål jeg klarer innen slutten av sesongen, men det er veldig viktig for selvtilliten at jeg scoret i den første kampen, la han til.

Serieåpningen var Barcelonas første offisielle kamp under ledelse av trener Hansi Flick, som tok over for Xavi Hernandez i sommer.

Barcelona måtte klare seg uten flere nøkkelspillere, blant dem Frenkie de Jong, Gavi og Ronald Araujo.

Flick endte opp med å sende tre 17-åringer på banen i startoppstillingen. Det var Lamine Yamal, som gjorde sin første kamp etter at faren ble knivstukket tidligere denne uken, Pau Cubarsi og midtbanespiller Marc Bernal.

Barcelonas sommersignering Dani Olmo er ennå ikke registrert slik at han kan spille.

– Andre omgang var mye bedre enn første omgang, der vi gjorde mange feil, oppsummerte Flick til Movistar.-