Jens Petter Hauge spilte svært godt for Bodø/Glimt mot Porto onsdag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Glimt slo Porto tross «klønete og dum» utvisning: – En vanvittig prestasjon

Bodø/Glimt måtte spille med ti mann i nesten en hel omgang, men tok en svært sterk 3-2-seier over Porto hjemme i den første runden i europaligaen.

Av NTB | 25.09.2024 21:11:29

Sport: Samu Omorodion sendte Porto i føringen etter åtte minutter, men Glimt vant til slutt etter mål av Kasper Høgh og Jens Petter Hauge. Sistnevnte noterte seg for to scoringer i seieren.

2. omgang startet på dramatisk vis for Glimt, som etter fem minutter ble redusert til ti mann da Isak Dybvik Määttä ble utvist etter to gule kort. Vingen forsøkte å filme seg til straffe, og dommer Orel Grinfeld bestemte seg raskt for å sende ham av banen.

– Oi, oi, oi. Den er brutal, men først og fremst klønete og dum, fastslo Viaplay-ekspert Tor Ole Skullerud.

Etter utvisningen presset Porto på for scoring, men de måtte se Hauge legge på til 3-1 før de fikk trøstemålet helt på slutten.

– Det var tungt, men fantastisk deilig. Det er et godt lag vi møter, men i dag viser vi at vi også er et fantastisk godt lag, sa Hauge til Viaplay.

– Det er en av de mest solide og bedre kampene vi har hatt som lag. Vi har alle muligheter i denne turneringen, la tomålsmannen til.

Den neste kampen i europaligaen spilles borte mot belgiske Union Saint-Gilloise torsdag 3. oktober.

Glimt-trener Kjetil Knutsen hyller laget.

– Det er en vanvittig prestasjon mot et Porto-lag jeg har beskrevet som et godt Champions League-lag, sa han til Viaplay.

Glimt kom på en kontring og da Jens Petter Hauge fikk stokket beina, slo han en flott pasning fram til Høgh, som scoret alene med keeper Diogo Costa. Sistnevnte er en svært sterk burvokter og er førstevalg på Portugals landslag.

– Det er en kalaskontring fra hjemmelaget. Klasse, sa Skullerud.

Før det hadde Villads Nielsen sendt ballen opp i angrep med en flott langpasning som traff Høgh. Målet ble kvittert ut etter en langvarig VAR-sjekk for offside på sistnevnte.

Etter utvisningen ble Glimt satt under press, men kontringsrommene ble dermed større. Det utnyttet de da Høgh spilte fram Hauge, som driblet seg fri og skjøt sikkert i hjørnet etter en drøy times spill.

Etter mye press reduserte Deniz Gül for Porto inne i overtiden, men gjestene fikk aldri utligningen.

Glimt bommet i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen da Røde Stjerne ble for sterk i bortekampen. De gulkledde fikk imidlertid en god trøstepremie ved å få flere sterke lag i ligaspillet på nivå to. I tillegg til Porto skal Glimt opp mot blant andre Manchester United, Besiktas og Nice i løpet av de neste fire månedene.

Etter en god Glimt-start var det bortelaget som skulle score først etter åtte minutter. Et fint angrep endte med at Samu Omorodion dukket opp foran mål og nikket ballen i nettet. I etterkant tok Porto mer styring på kampen, men igjen skulle målet komme mot spillets gang.

Etter utligningen kom Glimt mer med i kampen og skapte flere sjanser. Det betalte seg da Hauge sendte de gulkledde i ledelsen fem minutter før pause. Ulrik Saltnes la ballen tilbake til Hauge, som banket den i hjørnet fra 16 meter.