Olivier Giroud jubler etter å ha tatt Milan i ledelsen mot PSG i mesterligaen. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Girouds hodestøt tente Milan-håpet – full spenning i «dødens gruppe»

Olivier Giroud (37) stanget Milan til 2-1 over Paris Saint-Germain og sørget for en vidåpen innspurt på Champions Leagues antatt tøffeste pulje.

Av NTB | 07.11.2023 23:01:01

Sport: Under press hanket Milan inn seieren klubben måtte ha for å holde liv i CL-ambisjonene. Sist sesongs semifinalist startet kvelden på to poeng, men etter 90 minutters fotball spratt antallet opp i fem.

Det skjedde etter et solid comeback. Rafael Leão saksesparket inn 1-1 få minutter etter PSGs ledermål tidlig i kampen, og etter pause brukte evigunge Giroud hodet til å fikse 2-1.

Franskmannen steg til værs i det 50. minutt og var knusende overlegen i luftduellen med gjestenes målscorer Milan Skriniar. Kort tid etter ble PSG redusert til ti mann (to gule kort til Lucas Hernandez).

På stillingen 1-1 før pause traff PSG-angriperen Ousmane Dembélé tverrliggeren med en avslutning fra 20 meter.

Ingen i gruppe F kan føle seg trygge på videre spill i den gjeveste europacupen etter nyttår. Dortmund ligger best an med sju poeng når to runder gjenstår, mens PSG står med seks.

Slik er innspurten i det mange omtalte som «dødens gruppe» etter trekningen:

28/11: Milan – Borussia Dortmund, PSG – Newcastle

13/12: Borussia Dortmund – PSG, Newcastle – Milan.

Tirsdag ble Niclas Füllkrug og Julian Brandt målheltene i Dortmunds egen storstue. Tyskerne tok ledelsen i det 26. minutt etter et angrep der Füllkrug var sentral hele veien. Han banket ballen opp i nettaket på en ball fra Marcel Sabitzer.

En perfekt kontring ga 2-0 mot slutten av oppgjøret. Brandt fikk masse rom å løpe i og styrte sikkert ballen bak Nick Pope.

Newcastle var nest best før pause. Foran 2.-omgangen tok manager Eddie Howe grep og gjorde et dobbeltbytte med innhopp fra Miguel Almirón og Anthony Gordon. De engelske gjestene hevet seg, men fant ingen vei tilbake i oppgjøret.

Nærmest var Joelinton da han etter en snau time fikk hodet på Tino Livramentos innlegg fra høyre. Ballen gikk til side for lengste stolpe.

Julian Ryerson spilte hele kampen i Dortmund-forsvaret. Han ble tidligere på dagen som ventet tatt ut på Ståle Solbakkens norske landslag.

Resultatet på San Siro var akkurat det Newcastle trengte etter 0-2-tapet borte mot Borussia Dortmund noen timer tidligere. Premier League-laget falt ned til sisteplass med sine fire poeng, men håpet om avansement ble likevel styrket.

Newcastle har en stor jobb foran seg etter to strake tap for Dortmund. For to uker siden falt engelskmennene med 0-1 hjemme på St. James’ Park.