Philip Zinckernagel og Hans Vanaken fant hverandre da Brugge scoret 1-0 mot Bodø/Glimt på Aspmyra torsdag kveld. Foto: Per-Inge Johansen / NTB

Gamle profiler senket Glimt: – Tok ikke ut potensialet i kampen

Hugo Vetlesen og Philip Zinckernagel gjorde livet surt for gamleklubben da Brugge slo Bodø/Glimt 1-0 på Aspmyra i conferenceligaen torsdag kveld.

Av NTB | 05.10.2023 21:12:50

Sport: Den tidligere Glimt-duoen var begge toneangivende i et flott angrep som lå bak vinnerscoringen. Halvveis ut i første omgang fant Zinckernagel kaptein Hans Vanaken foran mål, og belgieren satte ballen kontant i nettet. Tross en over tre minutter lang VAR-sjekk ble målet stående.

Hjemmelagets midtbaneelegant Albert Grønbæk sto bak Glimts to største sjanser før hvilen, men vertene fikk ikke hull på byllen i løpet av de første 45 minuttene.

– Det mangler litt skarphet fra min side. Jeg synes egentlig at vi er fint med, konkluderte Grønbæk til Viaplay ved pause.

Etter sidebyttet fikk både Faris Pemi Moumbagna og Amahl Pellegrino gylne muligheter til å utligne, men Brugge slapp med skrekken. I Brugges mål vartet Simon Mignolet opp med flere gode redninger.

Gjestene fikk etter hvert bedre kontroll, og Ronny Deilas mannskap kunne til slutt innkassere tre viktige poeng i jakten på avansement til vårens utslagsrunde i conferenceligaen.

– Jeg synes vi hadde et potensial i kampen. Etter pause ble det veldig oppstykket, og vi tok ikke ut det potensialet. Det blir bare nesten mot et solid Brugge-lag, oppsummerte Glimt-trener Kjetil Knutsen til Viaplay etter tapet.

– Vi viser at vi er konkurransedyktige, men vi kommer ikke helt opp på det nivået vi ønsker.

I den andre kampen i gruppe D tapte Besiktas overraskende 2-3 hjemme mot Lugano.

Zinckernagel og Vetlesen gjorde begge retur til Aspmyra torsdag kveld. Førstnevnte hadde stor suksess med Glimt i 2019 og 2020, mens Vetlesen byttet ut Bodø med Belgia i juli i år.

Etter snaue 20 minutter la Zinckernagel ballen på sølvfat til Vanaken. Belgieren satte ballen kontant i nettet, og gjestene kunne ta pausepraten med en 1-0-ledelse.

I løpet av de første fem minuttene etter pause misbrukte Moumbagna og Pellegrino hver sin store sjanse. Et offensivt Glimt-lag ga kontringsrom til Brugge i motsatt ende av banen, men den avgjørende nøyaktigheten uteble også for gjestene etter pause.

Både Brugge og Glimt innledet gruppespillet i conferenceligaen med ett poeng i åpningsrunden. Kjetil Knutsens mannskap holdt Lugano til 0-0 i Sveits, mens Deila og Brugge spilte 1-1 hjemme mot tyrkiske Besiktas.

Glimt spiller om sølvtøy på flere fronter denne høsten. I Eliteserien troner de gulkledde øverst med sju serierunder igjen, mens de 9. desember skal opp mot Molde i cupfinalen på Ullevaal.

Før fem minutter var spilt viste formspiller Moumbagna rå fysisk kraft da han lekkert tredde Albert Grønbæk gjennom alene med keeper. Dansken maktet ikke å overliste Mignolet.

I Brugge-troppen manglet det norske stjerneskuddet Antonio Nusa. 18-åringen sliter med en belastningsskade i ryggsøylen, og det er uklart i hvilken grad han kan bidra når det norske herrelandslaget møter Kypros og Spania i EM-kvalifiseringen senere i måneden.