Det norske G19-laget avbildet i forkant av årets EM-sluttspill. Foto: Geir Olsen / NTB

G19-landslaget ydmyket i EM-semifinalen: – Var ikke helt oss selv

Norge ble feid til side da Portugal tok seg til finalen i G19-EM. En keeperbrøler etter fire minutter ga tidlig oppoverbakke i 0-5-tapet.

Av NTB | 13.07.2023 23:13:02

Sport: EM-semifinalen var tidenes første for et norsk G19-lag, men som fryktet ble oppgaven mot Portugal altfor tøff. Tittelfavoritten ledet 3-0 til pause og hadde full kontroll hele veien.

– Vi var ikke helt oss selv i første omgang, erkjente Daniel Bassi i et intervju lagt ut på fotball.no etter nederlaget.

En lei tabbe fra Magnus Rugland Ree sendte Norge bakpå allerede i åpningsminuttene. Målvakten var uoppmerksom på et tilbakespill og skjøt ballen i Gustavo Sa fra to meters hold. Det ga Portugal 1-0.

– I store mesterskap blir man straffet om man spiller en dårlig omgang, særlig mot et så godt og sterkt lag som Portugal, påpekte Bassi.

Utover i 2. omgang kom det to nye baklengsmål på kort tid. Ribeiro headet enkelt i mål, og to minutter etterpå gjorde Carlos Borges 5-0 alene med keeper.

– Vi ble historiske som det første (norske) laget som gikk videre fra gruppespillet til en semifinale, og vi har lagt en ny stein til byggverket som de neste generasjonene kan bygge videre fra, sa landslagstrener Luis Pimenta etter torsdagens stortap.

Portugal møter Italia i søndagens finale på Malta. Det italienske laget slo Spania 3-2 i den andre semifinalen.

Et snaut kvarter senere doblet Hugo Felix ledelsen på et strengt idømt straffespark, mens Rodrigo Ribeiro tuppet inn det tredje målet etter en halvtime. De norske gutta klarte ikke å klarere unna et hjørnespark i forkant.

Norge gikk ubeseiret gjennom puljespillet etter kamper mot Hellas (5-4), Island (1-1) og Spania (0-0).