Fredrikstad-spillerne feirer Henrik Skogvolds mål mot Sarpsborg lørdag. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Fredrikstad biter seg fast i medaljekampen – VAR-drama da Henrik Skogvold avgjorde Østfold-derbyet

Henrik Skogvold fikk endelig hull på byllen i Fredrikstad-drakten da Sarpsborg ble slått 1-0 i Østfold-derbyet lørdag. Hvittrøyene er fortsatt med i kampen om medalje i Eliteserien.

Av NTB | 28.09.2024 22:01:16

Sport: Lørdagens seier bringer Fredrikstad opp på 40 poeng. Opp til Molde på bronseplass skiller det fire poeng når seks serierunder gjenstår.

Sarpsborg blir på sin side værende på 26 poeng. Det er fire poeng mer enn Odd på den første nedrykksplassen. Lillestrøm, som var Skogvolds forrige arbeidsgiver, følger ytterligere ett poeng bak Odd.

Avgjørelsen i Sarpsborg falt kort tid ut i annen omgang. FFK-profil Bjørlo snappet en svak pasning fra vertenes sisteskanse, og foran mål fant han lagkamerat Henrik Skogvold. Sistnevnte fikk en enkel oppgave med å sette inn 1-0. Det var Skogvolds første i FFK-drakt.

– Det er en grusom feil fra Carl-Johan Eriksson. Bjørlo er på hugget. Han er smart, og han er god. For et innlegg med utsiden av foten. Målet står og gaper. Vær så god, Henrik Skogvold. Det er en drømmestart på andre omgang for Fredrikstad, sa TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.

Like før slutt dømte Rohit Saggi straffe til vertene, men etter en VAR-sjekk ble avgjørelsen omgjort da det viste seg at ballen traff bakhodet til Simen Rafn. Etter 94 minutter traff Sarpsborg stolpen, men alle poengene ble med til Fredrikstad.

Noen minutter senere var Ørjasæter farlig frampå igjen, men gjestene fikk ryddet unna. På overtid av den første omgangen fikk Fredrikstad en stor sjanse etter hjørnespark, men vertene slapp så vidt med skrekken. Dermed sto det 0-0 ved sidebyttet i derbyet.

– Det har vært mye vilje og lite risiko fra begge lag. Vi er bedre med ballen enn bare å krige, så vi får gjøre litt av begge deler. Det handler ikke nødvendigvis om risiko, men om å ta litt bedre vare på mulighetene. Vi har litt bedre tid enn det vi tror, sa Sarpsborgs Jo Inge Berget til TV 2 i pausen.

Tjue minutter ut i annen omgang fikk Sondre Sørløkk en stor sjanse alene med Eriksson, men avslutningen snek seg utenfor stolpen. Dermed endte det 0-0.

Før avspark i Sarpsborg brøt det ut håndgemeng mellom de to lagenes supportere. Ifølge lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad barket supporterne sammen ved gjerdet som skiller de to grupperingene på vei mot arenaen. Politiet brøt inn med tåregass, skrev SA. Bråket skal ha roet seg relativt raskt.

Vertenes Sondre Ørjasæter var et uromoment langs venstresiden i den første omgangen i Sarpsborg. Etter en drøy halvtime fikk 20-åringen kontroll på en flott langpasning, før han forsøkte seg med en frekk variant mot målet til Jonathan Fischer. FFK-målvakten kunne imidlertid puste lettet ut da ballen landet på nettaket.

Kort tid etter Fredrikstads 1-0-scoring fikk Ørjasæter gult kort for filming. 20-åringen gikk ned i gjestenes felt, men fikk ikke straffespark.