Ianis Hagi og Romania sikret EM-plass i Tyskland neste år. Foto: Denes Erdos / AP / NTB

Fotball: Norges siste EM-håp ute etter Israel-tap

Norges fotballherrer klamret seg til håpet om EM-omspill via nasjonsligaen, men det ble slukket da Romania kvalifiserte seg med 2-1 over Israel.

Av NTB | 18.11.2023 22:49:48

Sport: Norge var avhengig av israelsk seier over rumenerne for at muligheten for mesterskap i Tyskland neste sommer skulle holdes i live. Dersom Israel hadde gått direkte til EM sammen med Sveits, ville Norge sannsynligvis fått en omspillsplass i Uefas nasjonsliga.

Det startet på beste vis lørdag da Israel scoret på corner etter bare halvannet minutt. Eran Zahavi stupte fram på bakre stolpe og nikket de blåkledde i føringen i ungarske Felcsut.

Jubelen i Israel-leiren stilnet åtte minutter senere. Denis Dragus ble stoppet av en kjemperedning, men George Puscas nikket inn returen til 1-1.

I annen omgang fikk Ianis Hagi to muligheter til å sende Romania i ledelsen, og på det andre skuddet sendte han ballen inn i nærmeste hjørne med en smart avslutning.

Det ble dramatikk mot slutten da Romania-innbytter Valentin Mihaila ble utvist for en ufin takling, men selv med ti mann holdt gultrøyene unna.

Romania er dermed EM-klar sammen med puljetoer Sveits. Og mens Norge må se framover mot senere mesterskap, har Israel fortsatt muligheten til å nå EM via nasjonsligaomspillet.