Formel 3-fører Martinus Stenshorne fikk det ikke til å stemme under kvalifiseringen i Ungarn. Handout. Bildet inngår i NTBs tilbud til abonnenter på nyhetsfoto. Bildet skal kun benyttes i forbindelse med angitt sak. Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency / NTB

Formel 3: Stenshornes kvalifisering i Ungarn ødelagt av rødflagg

Martinius Stenshorne (18) endte på en skuffende 23.-plass i Formel 3-kvalifiseringen i Ungarn etter at han ble stoppet av et rødt flagg.

Av NTB | 19.07.2024 15:53:05

Sport: Nordmannen var på vei mot å sette en respektabel rundetid da Luke Browning snurret rundt foran han og det ble vinket med det røde flagget. Da var det bare 24 sekunder igjen på klokken, og Stenshornet endte med en tid som kun holdt til en 23.-plass.

Stenshorne har ikke kjørt et Formel 3-løp siden Østerrikes Grand Prix i slutten av juni. Unggutten måtte stå over forrige F3-runde i Storbritannia ettersom han er utestengt fra løpene på Silverstone etter at han i april kjørte et GB3-løp på banen uten tillatelse fra Det internasjonale bilsportforbundet.

18-åringen vant sprintløpet i Melbourne i mars, men han har siden slitt med å prege løpene. Før helgens F3-runde ligger han på 15.-plass i sammendraget med kun 26 poeng. Gabriele Minì leder sammendraget, 93 poeng foran nordmannen.

Med helgens Grand Prix i Ungarn gjenstår det tre VM-runder denne Formel 3-sesongen, som avsluttes i italienske Monza 1. september.

Stenshorne ble tidligere i år en del av McLarens juniorsatsing.