Jhon Arias (midten) ble matchvinner i semifinalen i klubb-VM. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Fluminense klar for finale i klubb-VM – straffemål avgjorde

Veteranbacken Marcelo (35) ble sentral da Fluminense slo Al-Ahly 2-0 og avanserte til finale i VM for klubblag i Saudi-Arabia.

Av NTB | 18.12.2023 20:59:55

Sport: I en kamp der egyptiske Al-Ahly lenge så farligst ut, slo Marcelo til med sin rutine 20 minutter før slutt. Fluminense-backen dro seg inn i motstanderens felt og skaffet straffespark da han ble taklet av Percy Tau.

Jhon Arias tok ansvaret fra straffemerket og sendte kontrollert inn 1-0-målet bak den solide Al-Ahly-keeperen Mohamed El-Shenawy.

Tau fikk en kjempesjanse til å gjøre det godt igjen kort etter baklengsmålet, men hans heading fra god posisjon gikk rett i hanskene til Fluminense-målvakt Fabio.

Laget fra Egypt førte kampen før pause og skapte flere målsjanser, men maktet aldri å overliste Fluminenses 43 år gamle keeper.

I stedet skulle den kjappe spissen John Kennedy punktere kampen for Fluminense i siste ordinære spilleminutt. Mannen som i november ble matchvinner i Copa Libertadores-finalen, gjorde 2-0 med en smart avslutning.

Dermed blir det Marcelo og hans lagkamerater som skal spille finale i klubb-VM fredag. Der kan motstander fort bli Manchester City. Erling Braut Haalands lag møter Urawa Reds fra Japan i sin semifinale tirsdag.