Florian Wirtz reddet ekstraomganger for Tyskland. Foto: Manu Fernandez / AP Photo / NTB.

Florian Wirtz reddet ekstraomganger i sluttminuttene – 1-1 mellom Tyskland og Spania

Florian Wirtz ble hjemmehelt da han scoret 1-1-målet i det 88. minutt og sikret ekstraomganger for Tyskland mot Spania i kvartfinalen i fotball-EM.

Av NTB | 05.07.2024 20:03:13

Sport: Dermed har fortsatt tyskerne mulighet til å ende den fryktelige rekken uten seier over Spania i mesterskap. Sist spanjolene måtte se seg slått av tyskerne i et internasjonalt mesterskap er helt tilbake til EM i nettopp Tyskland i 1988.

36 år senere var det Leipzig-spilleren Dani Olmo som sendte Spania i ledelsen, før Wirtz reddet ekstraomganger.

I semifinalen venter vinneren av oppgjøret mellom Portugal og Frankrike. Skulle Spania ta seg dit, skjer det trolig uten en av lagets store stjerner.

For etter en frisk start, fikk Spania seg raskt en smell da Toni Kroos klippet ned Barcelona-juvelen Pedri etter bare et par minutter. Tyskeren slapp unna kort, mens spanjolen måtte gå gråtende av banen.

– Det er jo egentlig et gult kort, her tror jeg han profeterer på at han er Toni Kroos, kommenterte Brede Hangeland på TV 2, før han fikk se taklingen i reprise:

– Det er definisjonen av et gult kort, spør du meg. Han stopper en lovende angrepsmulighet med ganske voldsom kraft.

– Det er synd for Spania og kampen. De mister en anelse med kreativitet der, sa Hangeland.

Ifølge den spanske storavisen Marca pådro Pedri seg en forstuelse i kneet. Fotballjournalist Fabrizio Romano skriver også at han har fått bekreftet av Det spanske fotballforbundet at Pedri mister resten av mesterskapet grunnet skaden.

Omgangen fortsatte i en stillingskrig, hvor begge lag prøvde å etablere sine angrep, samtidig som de skulle veie opp for hverandres trusler, noe som endte i en fryktelig sjansefattig oppvisning.

Etter hvilen gjorde begge lag bytter. Nacho kom inn for Robin Le Normand i Spanias forsvar, mens Robert Andrich og Florian Wirtz erstattet Emre Can og Leroy Sané i Julian Nagelsmanns lagoppstilling.

Og det skulle ikke gå lenger enn underligere fem minutter før spanjolene tok ledelsen i Stuttgart. Scoringen kom da Yamal spilte ballen inn til Olmo inne i feltet, som banket inn ledermålet.

Etter scoringen kjempet tyskerne seg til en rekke store sjanser, og da det bare sto igjen to minutter på klokken satte Wirtz inn det viktige målet.

Pedri prøvde å spille videre i et par minutter, men måtte til slutt kaste inn håndkleet. Inn kom Leipzig-spiller Dani Olmo.

Ett snaut minutt senere kom Spania seg til kampens hittil største sjanse da Lamine Yamal spilte til Álvaro Morata foran mål, men til rødtrøyenes fortvilelse banket spissen ballen over tverrliggeren.