Sarina Bolden sendte Filippinene i føringen mot New Zealand. Foto: John Cowpland / AP / NTB

Filippinene med sensasjonell VM-seier over New Zealand: – Som å spille på hjemmebane

Filippinene overrasket stort og slo vertsnasjon New Zealand 1-0 i fotball-VM. Det er godt nytt for Norge med tanke på veien videre i mesterskapet.

Av NTB | 25.07.2023 09:53:22

Sport: I det 24. minutt gjenvant Sara Eggesvik ballen etter et filippinsk frispark, vant en duell med Betsy Hassett og la inn fra høyre. Sarina Bolden hoppet opp mellom Rebekah Stott og C.J. Bott, stanget ballen inn og la ut på et jubelløp over halve banen før hun kastet seg i armene på trenere og reserver ved benken.

KIL/Hemne-spilleren Eggesvik har spilt J19- og U23-landskamper for Norge. Bolden er amerikanskfødt og har U23-landskamper for USA.

– Det har vært en drøm for meg fra jeg var liten å spille i VM. Jeg er så stolt av hele laget, sa matchvinner Bolden.

– Dette var som å spille en hjemmekamp i Manila, for en stemning. Det virket som det var flere filippinere her enn tilskuere fra New Zealand, sa Filippinenes trener Alen Stajcic i et intervju ute på banen.

Jacqui Hand trodde hun hadde utlignet med 20 minutter igjen av kampen, men etter en VAR-sjekk ble målet annullert for offside.

Seieren til Filippinene gjør at Norge kan komme seg videre fra gruppespillet selv med tap mot Sveits senere tirsdag.

Filippinene og New Zealand står med tre poeng hver i gruppa med en kamp igjen. Det samme har Sveits, men med en kamp mer. Norge står med null poeng etter 0-1-nederlaget mot New Zealand i åpningskampen i mesterskapet.