Jakob Asserson Ingebrigtsen løp torsdag forsøk på 1500 meter i friidretts-NM i Sandnes. Her fra EM tidligere i juni. Foto: Lise Åserud / NTB

Filip Ingebrigtsen til finale på 1500 meter i NM: – God respons

Filip Ingebrigtsen løp enkelt inn til finaleplass i 1500-meterforsøket i NM i Sandnes torsdag. Der møter han broren Jakob Asserson Ingebrigtsen.

Av NTB | 27.06.2024 18:53:15

Sport: Filip Ingebrigtsen tok seg til finale på tiden 3.58,87 i det første heatet, mens lillebroren var forhåndskvalifisert til finalen, som løpes fredag kl. 22.40.

– Det gikk sent i starten, og så vet man at det er mange som har mye krefter igjen når det går så seint, men jeg syns det var god respons i mine egne bein, sa Filip Ingebrigtsen til NTB.

31-åringen har hatt en trøblete sesong og greide ikke å kvalifisere seg til EM i Roma tidligere i juni.

Jakob Ingebrigtsen har på sin side hatt mye å juble for så langt i år, og i juni ble han europeisk mester på både 1500 og 5000 meter. Tirsdag ble 23-åringen far for første gang da datteren Filippa kom til verden.

Fredagens finale går imidlertid uten Narve Gilje Nordås, som ikke meldte seg på innen tidsfristen. Han skal etter planen stille til start på 5000-meter.

Nordås gjennomførte nylig et svakt EM. 25-åringen var medaljekandidat, men greide ikke å hevde seg i toppen. På 5000 meter ble det 11.-plass, og på 1500 røk han ut før finalen.

Nordås skulle i utgangspunktet dratt på treningsleir i St. Moritz etter EM, men dro isteden hjem for å finne ut av hva den svake formen skyldtes.

Både Nordås og Ingebrigtsen skal løpe 1500 meter i OL i Paris senere i sommer.