David Nielsen klarte ikke å få skikk på Lillestrøm i sin første kamp som lagets trener. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Fiasko i Nielsen-debuten – LSK med seks strake tap

Krisen i Lillestrøm bare vokser seg større. Rødt kort og 0-2 borte mot KFUM Oslo ble fasiten i David Nielsens første kamp som ny hovedtrener.

Av NTB | 30.08.2024 21:24:56

Sport: Danskens inntog greide ikke å stoppe romerikingene fra å gå på sitt sjette tap på rad. Formsvikten har sendt dem under nedrykksstreken i Eliteserien.

Nielsen har ni kamper igjen til å sikre LSK ny kontrakt på øverste nivå.

– Vi gjorde mye bra, men det blir helt klart avgjørende når de får straffe og vi en utvist spiller. Gutta jobbet knallhardt. Vi startet 2.-omgangen veldig bra, men det er små ting som avgjør. De må vi jobbe for å få på vår side, sa Nielsen til TV 2 etter debuttapet på Ekeberg.

Fredag ble LSK-motgangen symbolisert i det 63. minutt. Da bommet Felix Vá på ballen og løp i stedet Obilor Okeke over ende. KFUM fikk straffespark, og Vá ble utvist for sitt andre gule kort i kampen.

Robin Rasch gikk for kraft og scoret via hanskene til bortelagets keeper Stefan Hagerup.

På tampen økte Johannes Nuñez til 2-0 på lekkert vis. Han traff fra 20 meter på en ball som hadde vært innom en motspiller etter en pasning av nysigneringen Adama Diomande. Det var Nuñez’ tiende mål i Eliteserien i år.

– Det er så deilig. Etter tapet på Åråsen spilte de (LSK) sangen vår i garderoben og virket kule, så vi var ekstra motivert, sa Nuñez til TV 2.

Lillestrøm har ikke vunnet siden Strømsgodset ble slått på Åråsen 13. juli. Siden har klubben plukket ett av 21 mulige poeng.

KFUM ligger på sin side på en solid 7.-plass med 29 poeng. Opprykkslaget har ni poeng mer enn fredagens motstander.

Etter landslagspausen tar LSK imot Rosenborg på Åråsen 15. september. Dagen før skal KFUM til Stavanger for å møte medaljejagende Viking.

Få minutter senere var Thomas Lehne Olsen marginer unna å fikse 1-1. Han skjøt på en sleivete Kåffa-klarering men avslutningen var borti målvakten Emil Ødegaard og havnet akkurat til side for lengste stolpe.

Før pause var KFUM det førende laget, men greide ikke å sette LSK på store prøver. I stedet var det Ylldren Ibrahimaj som kom til omgangens største mulighet etter en Lillestrøm-kontring. Han prøvde å curle inn ballen, men Ødegaard reddet sterkt og slo ut til corner.