Mats Øverby vant IBU-cuprennet i Obertilliach foran fire landsmenn. Det ble norsk seier også i kvinneklassen. Foto: Geir Olsen / NTB

Femdobbelt norsk seier i IBU-cupen – Femsteinevik vant kvinneklassen

Det ble femdobbelt norsk seier på mennenes sprint da IBU-cupen i Obertilliach ble innledet torsdag. Ragnhild Femsteinevik vant kvinneklassen.

Av NTB | 29.02.2024 15:58:06

Sport: Verdenscuprennet i Holmenkollen ble offer for tåke, men norske skiskyttere hevdet seg med bravur i Østerrike. I klassen for menn seiret Mats Øverby foran fire landsmenn.

Øverby skjøt fullt hus og vant 39,9 sekunder foran Sindre Fjellheim Jorde, som hadde to bom. Sverre Dahlen Aspenes ble nummer tre med tre strafferunder.

Jørgen Sæter og Martin Nevland fulgte på de neste plassene, med tyske David Zobel som beste utlending på sjetteplass.

På kvinnenes sprint vant Ragnhild Femsteinevik etter feilfri skyting, 14,4 sekunder foran franske Oceane Michelon og 40,4 foran østerrikske Kristina Oberthaler.

Jenny Enodd ble nummer fire, vel åtte sekunder fra pallplass, og Marthe Kråkstad Johansen nummer fem. Michelon var den eneste av de fire første som måtte gå en strafferunde.

IBU-cupen i Obertilliach fortsetter med jaktstart lørdag, blandet stafett og parstafett søndag.