Samme dag som det ble kjent at han ikke får forlenget kontrakt med Uno-X, tråkket Odd Christian Eiking inn til en sterk 3.-plass på en tøff etappe i Cro Race. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Eiking får ikke forlenget kontrakt – viste styrke i Kroatia

Odd Christian Eiking tråkket inn til 3.-plass på fredagens tøffe etappe i Cro Race, samme dag som det ble bekreftet at han ikke får ny kontrakt i Uno-X.

Av NTB | 04.10.2024 17:51:25

Sport: Uno-X-lagets sjef Thor Hushovd bekreftet fredag overfor nettstedet Landevei at Eiking ikke får forlenget kontrakt.

Samme dag var Eiking langt framme i tetgruppen da 4. etappe i Cro Race ble avsluttet med en stigning på brustein. Tobias Lund Andresen og Edoardo Zambanini fikk noen meter til resten av feltet helt på tampen, men Eiking holdt resten av den ti mann sterke tetgruppa bak seg og fikk tredjeplassen.

Det er ifølge Eurosport sesongbeste for 29-åringen, som ble hentet til Uno-X sist vinter og var Hushovds første signering.

Andresen vant fredagens etappe og tok noen sekunder innpå amerikanske Brandon McNulty i sammendraget. McNulty kom i mål som nummer sju og leder rittet 22 sekunder foran Andresen og 28 foran Zambanini før de to siste etappene.

Andreas Leknessund var med i et brudd underveis på etappen, men det ble innhentet, og han endte på 36.-plass nesten ti minutter bak vinneren.