Dommer Espen Eskås følger med mens argentinske Santiago Lopez fyrer av et skudd i VM-kvartfinalen for U17-lag. Brasils Sidney prøver å blokkere. Foto: Achmad Ibrahim, AP / NTB

Echeverri herjet med Brasil da Argentina vant 3-0 i VM-kvartfinalen

Claudio Echeverri gjorde hattrick da Argentina påførte Brasil et nytt sviende nederlag på fotballbanen med 3-0-seier i VM-kvartfinalen for U17.

Av NTB | 24.11.2023 16:19:56

Sport: Espen Eskås dømte kampen mellom fotballstormaktenes talenter i Jakarta. Kampen ble forsinket en halv time fordi banemannskapet måtte fjerne overvann på banen etter et kraftig regnskyll.

Argentina påførte nylig Brasil det første hjemmetapet i VM-kvalifisering noensinne, med 1-0-seier på Maracanã i en kamp skjemmet av tribunebråk.

Det gikk penere for seg i Jakarta, men Echeverri herjet med brasilianerne. Trøye nummer 10 forplikter i de fleste lag, men kanskje spesielt hos Argentina. Echeverri scoret ledermålet etter et soloraid i det 28. minutt. Avslutningen endret retning og seilte over keeper.

Han doblet ledelsen i det 58. minutt etter å ha tatt seg forbi to motspillere og skutt fra spiss vinkel, og han fullførte sitt hattrick ved å runde keeper og rulle ballen i mål i det 71. minutt.

Eskås delte ut ett gult kort til Brasil og tre til Argentina, som møter Tyskland i semifinalen tirsdag. Tyskerne vant tidligere 1-0 over Spania med scoring av Paris Brunner på straffespark.