Thomas Myhre har stor suksess som trener for Moss. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Drømmekveld for Moss – for fullt med i opprykkskampen til Eliteserien

Moss herjet i toppkampen i 1. divisjon mot Sogndal. Samtidig snublet opprykksrivalene. Nå øyner Thomas Myhres mannskap opprykk til Eliteserien.

Av NTB | 19.08.2024 21:05:33

Sport: 3-0-seieren mot Sogndal hjemme på Melløs mandag kom i form av en tidlig scoring fra Thomas Jakobsen, et selvmål av Sogndals Martin Sjølstad etter pause og et påfølgende mål av vingen Benarfa.

Trepoengeren sender Moss opp på tredjeplassen på tabellen, all den tid flere andre opprykksaktuelle lag snublet i sine kamper. Egersund måtte tåle en stygg 1-4-smell for Raufoss, mens Bryne måtte nøye seg med 1-1 mot Kongsvinger.

Etter 19 serieomganger skiller dermed kun målforskjellen Moss og nevnte Bryne i kampen om den viktige andreplassen som gir eliteseriebillett foran neste sesong.

Oliver Rotihaug slo an tonen med sitt ledermål før to minutter var spilt, før Jakob Nyland Ørsahl doblet ledelsen etter en drøy halvtime.

Egersund har snudd en rekke kamper denne sesongen, men mandag viste det seg å være helt umulig. Jamal Haruna satte den berømte spikeren i kista med 3-0-scoringen etter 64 minutter.

Raufoss var samtidig ikke over med det. Hjemmelaget fikk virkelig kjenne på ketsjupeffekten da Erlend Hustad satte inn 4-0 kvarteret før full tid.

Egersunds sene trøstemål satte ingen demper på Raufoss-oppturen.

Tommy Høiland riktignok hjemmelaget i ledelsen mot Stabæk, men så overtok gjestenes Bassekou Diabaté showet. Spissen satte inn 1-1, før 17-åringen Sebastian Olderheim plusset på med to scoringer.

Dermed er også Stabæk for fullt med i opprykkskampen.

Tabelljumbo Sandnes Ulf har på sin side fire poeng opp til et Start-lag som klarte 2-2 borte mot Lyn mandag.

Et annet nedrykkstruet lag, Mjøndalen, tok på sin side tre viktige poeng med 1-0 mot Ranheim mandag.

Raufoss hadde ikke scoret på fem kamper i 1. divisjon før mandagens møte med sterke Egersund. Der tok måltørken ettertrykkelig slutt med en bunnsolid 4-1-seier.

I bunnen av 1. divisjonstabellen sliter Sandnes Ulf tungt. Steinar Nilsen er hentet inn som trener ut sesongen, uten at det ga poeng mandag.