Franske Julie Simon går i mål etter å vunnet 10 km jaktstart kvinner i VM i skiskyting i Nove Mesto søndag. Foto: Heiko Junge / NTB

De norske kvinnene skjøt seg bort på jaktstarten i skiskytter-VM – Simon knuste konkurrentene

De norske kvinnene skjøt for mange bom til å melde seg på i medaljekampen under søndagens jaktstart i skiskytter-VM. Franske Julia Simon vant igjen.

Av NTB | 11.02.2024 15:12:34

Sport: Simon gikk ut først på jaktstarten og bommet kun en gang på standplass. Den franske seierskvinnen knuste konkurrentene. Hun vant med 46,3 sekunder ned til toer Lisa Vittozzi, mens Justine Braisaz-Bouchet ble nummer tre.

Ida Lien ble beste norske på 30.-plass, mens Juni Arnekleiv gikk i mål på plassen bak. Ingrid Landmark Tandrevold tok 34.-plassen.

Arnekleiv lå på 12.-plass med 1.36 minutt opp til ledende Simon før jaktstarten. Lien (nummer 22) og Tandrevold (25) hadde nesten to minutter opp til den franske lederen før start.

På første skyting falt Arnekleiv nedover på resultatlistene etter to bom. Lien og Tandrevold skjøt begge fullt hus. Sistnevnte gjorde det samme på andre skyting, mens Lien og Arnekleiv bommet på en blink hver.

Lien gjorde en ny bom på standplass, mens Arnekleiv plaffet ned alle fem blinkene.

De norske kvinnene raknet fullstendig på siste skyting. Arnekleiv bommet to, Tandrevold tre og Lien fire.

– Hva har skjedd med de norske kvinnene på standplass? spurte NRK-kommentator Torgeir Bjørn under sendingen.

Tidligere søndag meldte VM-arrangørene at måtte gjøre endringer i løypa foran søndagens konkurranser på grunn av værtrøbbel.

Karoline Offigstad Knotten stilte ikke til start i søndagens jaktstart som følge av sykdom. Hun skulle egentlig starte som nummer 33.

Tandrevold klatret oppover på resultatlistene og kunne melde seg for alvor på i medaljekampen. På første stående skyting ble det tre bom og dermed var håpet borte.

Over 40.000 tilskuere var til stede under jaktstarten i Tsjekkia.