Lukas Jørgensen og Mathias Gidsel kan juble for plass i semifinalen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Danmarks håndballherrer klare for OL-semifinale – slo Glenn Solbergs Sverige i dramatisk kamp

Gullfavoritt Danmark måtte slite for å ta seg forbi Sverige i OLs kvartfinale med 32-31. I semifinalen kan Norge stå på motsatt banehalvdel.

Av NTB | 07.08.2024 19:13:15

Sport: Simon Pytlick sto fram for Danmark med ni scoringer i seieren over Glenn Solbergs Sverige-lag. Seieren kom imidlertid ikke lett.

Danskene skaffet seg en god ledelse i 1. omgang, men Sverige våknet og snudde kampen. Til pause sto det 16-16.

Svenskene fortsatte å presse Danmark i 2. omgang, og etter et kvarter var lagene fortsatt likt. I etterkant fikk Danmark mer kontroll på kampen og ledet med to mål da det gjensto fem minutter.

Med ett minutt igjen bommet veteranen Mikkel Hansen på straffekast da han skulle sende danskene opp i tomålsledelse. Sverige fikk en siste mulighet til utligning, men Danmarks målvakt Emil Nielsen reddet.

Jonas Willes norske mannskap møter Slovenia i kvartfinalen onsdag kveld. Norge tapte klart for Danmark i puljespillet.

– Jeg vet ikke om jeg har sett et bedre lag noensinne, sa Norges landslagstrener Wille om Danmark før maktdemonstrasjonen som endte med 32-25-seier.

Danmark tok gull med finaleseier over Frankrike i 2016. I 2021 ble det også finaleplass, men da måtte danskene se Frankrike ta seieren.

Frankrike røk overraskende ut av OL med tap for Tyskland tidligere onsdag. Vertsnasjonen hadde ledelsen med få sekunder igjen, men de kastet fra seg ballen og tapte til slutt i ekstraomganger.