Kasper Hjulmand er på god vei mot å ta Danmark til nok et mesterskap. Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix / NTB

Danmark med kurs mot EM – revansjerte flausetap

Mye skal gå galt om Danmark ikke blir å se i neste års fotball-EM. Robert Skov scoret to ganger i lørdagens 3-1-seier over Kasakhstan.

Av NTB | 14.10.2023 22:42:33

Sport: Etter sju kamper står Danmark i likhet med Slovenia med 16 poeng. Tetduoen har en luke til Finland (12) og Kasakhstan (12) foran innspurten på kvalifiseringen.

Parken-publikummet måtte vente i 36 minutter på den første scoringen. Et hodestøt inn i boksen fant Jonas Wind, som styrte inn 1-0.

I tilleggstiden før pause doblet Skov ledelsen. Han holdt på skuddet og scoret midt i mål etter et lekkert forarbeid fra Rasmus Højlund. Manchester United-spissen kom seg opp langs høyresiden og la ballen inn flatt langs bakken.

Få minutter ut i andre omgang nettet Skov igjen. Og nok en United-spiller sto for den målgivende pasningen da Christian Eriksen slo en strøken crossball fra egen banehalvdel.

Yan Vorogovsky satte inn reduseringen etter en snau time.

Seieren var Danmarks tredje på rad i EM-jakten og revansjerte fadesen fra siste gang lagene møttes. I mars rotet danskene bort en 2-0-ledelse og tapte 2-3 i Kasakhstan.

Dette er Danmarks tre gjenværende oppgjør: San Marino (borte, tirsdag), Slovenia (hjemme, 17/11) og Nord-Irland (borte, 20/11).