Casper Ruud er klar for tredje runde i US Open. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB.

Casper Ruud videre i US Open – klar for tredje runde

Tennisesset Casper Ruud klarte å ta seg videre i Grand Slam-turneringen US Open da han møtte franske Gaël Monfils natt til torsdag norsk tid.

Av NTB | 29.08.2024 05:34:58

Sport: Ruud tok seg videre med sifrene 6-4, 6-2, 2-6, 7-6 (7-3).

Nordmannen hadde møtt Monfils to ganger tidligere, hvor de hadde vunnet hver sin kamp. Sist de møttes var så sent som i mars i Indian Wells, hvor Ruud snudde til seier.

Monfils er rangert som nummer 45 i verden, mens Ruud er helt oppe på 8.-plass på ATPs verdensranking.

I tredje runde venter kinesiske Shang Juncheng. Han er rangert som nummer 72 i verden og har aldri før møtt Ruud.

Ruud åpnet US Open med en leken seier over kinesiske Bu Yunchaokete. Snarøya-gutten vant med de relativt klare sifrene 7-6 (7-2), 6-2, 6-2.

Nordmannen har vist gode takter på hardcourten denne sesongen. Før nattens seier hadde han vunnet 20 av 26 kamper på underlaget, og i februar tok han seg til to strake finaler i Mexico (Los Cabos, ATP 250 og Acapulco, ATP 500). I Indian Wells-turneringen (Masters 1000) spilte han seg til kvartfinale.

I 2022 tok også Ruud seg hele veien til finalen i US Open, hvor han tapte for den spanske gullkalven Carlos Alcaraz.