Carlos Alcaraz i aksjon i søndagens finale. Foto: Jean-François Badias / AP / NTB

Carlos Alcaraz tok sin første Roland-Garros-tittel – slo Zverev i fem sett

Carlos Alcaraz ble søndag den åttende spanske herrespiller til å vinne Grand Slam-turneringen Roland-Garros. 21-åringen måtte slite mot Alexander Zverev.

Av NTB | 09.06.2024 19:43:12

Sport: Det er første gang siden 2015 at tittelen ikke går til enten Rafael Nadal eller Novak Djokovic.

Alcaraz kunne etter 4 timer og 20 minutter juble for sin tredje Grand Slam-tittel og sin første i Roland-Garros. Seieren kom med settsifrene 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2.

Spanjolen har fra før vunnet US Open i 2022 (med finaleseier over Casper Ruud) og Wimbledon i 2023. Alcaraz har aldri tapt en GS-finale.

Tyske Zverev åpnet årets turnering med å sende ut Nadal i 1. runde, før han i semifinalen slo en sykdomsplaget Ruud.

På OL-grusen i Paris brøt duellantene hverandre på de to første servene. Alcaraz brøt deretter blankt til 3-2-ledelse, og til slutt vant han settet 6-3. I annet sett slo Zverev hardt tilbake og utlignet kampen med 6-2-seier. Alcaraz brøt til 3-2-ledelse i det tredje settet, men han sviktet da han skulle serve inn seieren. Zverev kjempet seg tilbake og vendte til 7-5.

Dermed måtte Alcaraz løfte seg for ikke å tape etter fire sett, og spanjolen svarte på tiltale. Til tross for litt skadetrøbbel vant han det fjerde settet med hele 6-1, og han fortsatte å vise seg sterk i det avgjørende femte settet.

Han brøt Zverev tidlig, og i det påfølgende servegamet måtte han jobbe knallhardt for å bekrefte bruddet. Alcaraz tok etter hvert ledelsen 5-2, og da servet han inn seieren.

Etter mandagens oppdatering av ATP-rankingen vil italienske Jannik Sinner være ny verdensener. Alcaraz klatrer til annenplass, mens Djokovic er nummer tre. Ruud holder fortsatt sjuendeplassen til tross for at han mistet 400 poeng.